More

  Rusia ar putea primi o interdictie olimpica de patru ani pentru incalcarea regulilor antidoping

  Rusia ar putea fi lovita luni cu o interdictie olimpica de patru ani pentru incalcarea regulilor antidoping, o pedeapsa referitor la care oficialii locali au declarat ca ar fi nedreapta si face parte dintr-o incercare rau-intentionata de a distruge sportul din tara.

   

  Rusia, care a incercat sa se prezinte ca o putere sportiva globala, a fost inglobata in scandaluri de dopaj, deoarece un raport din 2015, comandat de Agentia Mondiala Antidoping (WADA), a gasit dovezi de dopaj in masa in atletismul rusesc.

   

  Multi dintre sportivii sai s-au retras din ultimele doua olimpiade si tara nu au purtat steagul Rusiei la Jocurile de iarna de la Pyeongchang de anul trecut, ca pedeapsa pentru ascunderea dopajului sponsorizata de stat la Jocurile de la Sochi din 2014.

   

  Sportul rus ar putea intra in inca patru ani de tristete luni, cand comitetul executiv al WADA se va reuni la Lausanne pentru a decide daca va interzice tarii sa gazduiasca evenimente sportive majore si sa-si forteze sportivii curati sa concureze fara steag sau imn timp de patru ani.

   

  WADA a acuzat Moscova ca a manipulat datele de laborator prin plantarea de dovezi false si stergerea fisierelor legate de teste pozitive de dopaj care ar fi putut ajuta la identificarea utilizarii de droguri.

   

  Ministrul Sportului, Pavel Kolobkov, a atribuit probleme tehnice discrepantelor din datele de laborator . Alti inalti oficiali au asociat pedeapsa propusa cu incercari mai ample ale tarilor occidentale de a retine Rusia.

   

  „Cu cat se iau aceste tipuri de decizii, cu atat este mai bine … pentru argumentul lor anti-rus”, s-a plans saptamana trecuta ministrul de externe, Serghei Lavrov.

   

  Organismele si oficialii sportivi internationali au criticat puternic Rusia pentru ultimele sale infractiuni de dopaj, sustinand ca tara a incalcat din nou spiritul sportului.

   

  „Rusia nu a aflat si nu este pregatita sa invete, din indiscretiile sale grave”, a declarat Institutul Organizatiilor Nationale Antidoping (iNADO) saptamana aceasta.

   

  Yuri Ganus, seful agentiei ruse anti-dopaj RUSADA, a fost una dintre putinele voci critice din Rusia.

   

  „Problema este ca avem patru ani inaintea noastra si, deocamdata, judecand dupa reactia actualelor autoritati sportive, nu vad nicio perspectiva de solutionare a acestor probleme”, a spus Ganus pentru Reuters.

   

  RUSADA urmeaza sa fie eliminata de acreditarea sa pentru a doua oara in patru ani, ca parte a acelorasi sanctiuni de dopaj.

   

  Ganus a aratat ceea ce a spus ca este o cultura nesanatoasa in randul autoritatilor sportive din Rusia, despre care a spus ca este rezistenta la schimbari. Oficialii au folosit metode distructive pentru a face fata unei crize care ar fi putut fi rezolvate prin abordarea onesta a problemelor, a spus el.

  Articole Recente

  Ordonanta Militara nr.7 .Ce localitate intra in carantina.

    Datorita evolutiei internationale in ceea ce priveste numarul de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost necesara implementarea unor noi masuri. Ordonanta Militara nr.7 a...

  Prajitura cu mere usor de preparat

  Am sa-ti prezint o prajitura cu mere si morcovi, usor de preparat, foarte delicioasa, pufoasa si numai buna de preparat in aceasta perioada. Ceea ce...

  Nu cunosti detaliile tratamentului cu implanturi dentare? Iata informatiile importante!

  Atunci cand este necesara inlocuirea unuia sau a mai multor dinti, indiferent de cauza, cea mai eficienta si performanta solutie pe care o propune...

  Marea criza petroliera din 2020 este inca la inceput

    Raspandirea rapida a coronavirusului are efecte nefaste inclusiv in aria petroliera, cererea consumatorilor scazand considerabil. Petrolul a inregistrat cel mai slab pret international din...

  Cele mai bune filme din toate timpurile

    Pentru a realiza un top filme, acestea trebuie alese in functie de cateva criterii : in functie de critici de specialitate (premiile Oscar), in...

  Stiri Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.