More

    Desert rapid si delicios: Cheesecake cu fructe de padure

     

    Cheesecake-ul cu fructe de padure la rece este un desert apreciat in toata lumea. Crema de branza se imbina perfect cu blatul de biscuiti si jeleul de fructe de padure, facand acest preparat irezistibil.

    Desi adaptat dupa reteta originala care presupune gatirea preparatului la cuptor, cheesecake-ul la rece cu fructe de padure nu necesita coacere. Este un desert rapid, usor de facut, pe care il poate realiza oricine.

    Ingrediente 

    Pentru Blat

    350 g biscuiti digestivi
    150 g unt topit

    Pentru crema

    500 g crema de branza
    400 g frisca lichida
    130 g zahar pudra
    12 g gelatina  (foi )
    3 linguri de lapte
    esenta de vanilie
    un praf de sare
    o lingurita de sirop de fructe de padure

    Pentru jeleu

    500 g fructe de padure (congelate)
    5-6 linguri de zahar
    8 g de gelatina  (foi)

    Cum preparam cheesecake-ul cu fructe de padure ?

    Blatul

    1. Cu ajutorul unui robot de bucatarie sau manual se maruntesc biscuitii.
    2. Se amesteca biscuitii pisati cu untul topit si se omogenizeaza bine
    3. Se pune inelul detasabil al unei tavi pe un platou. Se pune compozitia si se preseaza cu ajutorul unei linguri pana se obtine un strat solid.

    Crema

    1. Se mixeaza crema de branza aflata la temperatura camerei impreuna cu zagarul si frisca lichida pentru 2-3 minute
    2. Foile de gelatina se inmoaie in apa rece iar apoi se dizolva in 3 linguri de lapte cald (nu fierbinte) apoi se adauga peste crema
    3. * pentru crema roz se poate pune o lingurita de sirop de fructe de padure (optional)*
    4. Compozitia se pune peste blatul de biscuiti si se da la rece pentru 2 ore

    Jeleul

    (se recomanda prepararea jeleului dupa cele 2 ore in care desertul a stat la rece)
    1. Se pun pe foc fructele de padure impreuna cu zaharul. Se lasa la fiert pentru 20-25 minute
    2. Foile de gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se dizolva in compozitia preparata, dupa ce a fost lasata putin sa se raceasca (a nu se pune gelatina in lichid care fierbe)
    3. Dupa ce s-a omogenizat totul bine se adauga peste cheesecake si se lasa la rece pentru inca aproximativ 3 ore.

    Articole Recente

    Inlocuirea stresului cu recunostinta – Beneficii asupra sistemului imunitar

      Intrucat ne confruntam cu o pandemie globala, putem avea senzatia ca nu suntem in control. In timp ce unii experti ne incurajeaza sa renuntam...

    Cat de bine cunosti personajele din La Casa De Papel?

    La Casa De Papel este unul dintre cele mai in voga seriale ale momentului. Nici nu a aparut bine sezonul 4, ca fanii deja...

    Test! Cat de bine cunosti serialul Game of Thrones?

      Apar din ce in ce mai multe teorii despre desfasurarea evenimentelor din faimosul serial Game of Thrones. Raspunde intrebarilor acestui test si afla cat...

    Louis Ck face lumina in cazul sau, printr-un nou show de stand-up

      Louis CK, comediantul atipic, s-a intors cu un nou program de stand-up surprinzator, dupa ce a recunoscut in repetate randuri abaterile sale in ceea...

    Ordonanta Militara nr.7 .Ce localitate intra in carantina.

      Datorita evolutiei internationale in ceea ce priveste numarul de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost necesara implementarea unor noi masuri. Ordonanta Militara nr.7 a...

    Stiri Asemanatoare

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.