More

  Ce sigurante automate sunt recomandate pentru instalatiile casnice?

  Instalatia electrica destinata utilizarii casnice este protejata de scurtcircuite si suprasarcini, de obicei, cu ajutorul sigurantelor montate in tabloul electric. Caracteristicile acestor dispozitive se vor potrivi intotdeauna cu puterea instalata pe circuitele din imobil si de tipul si sectiunea conductorilor folositi.

  In momentul in care sunt conectati prea multi consumatori de energie electrica (sau prea puternici) in acelasi timp, cumulul puterii acestora va putea provoca un scurtcircuit in instalatie, caz in care sigurantele cu care este prevazut tabloul electric se vor declansa si vor asigura protectia locuintei de pericolele posibile.

  Astfel, pe langa montarea unor sigurante de calitate, este indicat ca aparatele de aer conditionat, cuptoarele electrice, masinile de spalat sau cuptoarele cu microunde sa fie conectate la instalatie printr-un circuit separat, care sa nu alimenteze si alti consumatori.

  Ce tipuri de sigurante electrice exista?

  Astazi, absolut toate tablourile electrice cu utilizare casnica se doteaza cu sigurante automate. Sigurantele automate sunt inlocuitorul performant al vechilor sigurante fuzibile din tabloul electric, acele conuri ceramice care trebuiau insurubate si desurubate de fiecare data cand avea loc o pana de curent.

  Desi rolul ambelor tipuri de dispozitive (sigurante fuzibile si sigurante automate) este acelasi, respectiv de a preveni supraincarcarea circuitului electric prin intreruperea cat mai rapida a alimentarii, principiile de functionare sunt total diferite.

  Pentru a putea avea o idee despre sistemul de protectie din trecut, trebuie sa stii ca vechile sigurante reactionau la suprasarcini prin topirea elementului fuzibil (fir sau lamela conductoare), fapt ce provoca intreruperea curentului, insa implica schimbarea ulterioara a sigurantei.

  Spre deosebire de acestea, principiul de functionare al sigurantelor automate presupune declansarea unui comutator intern la detectarea supraincalzirii circuitului electric. Tocmai de aceea, pentru a repune circuitul in functiune, nu va trebui sa schimbi siguranta sau elemente din alcatuirea acesteia, ci doar sa actionezi manual comutatorul.

  Acest sistem modern deosebit de eficient permite sigurantelor automate sa ofere un grad de protectie mult mai mare in comparatie cu cele clasice, care implicau topirea elementului fuzibil si, implicit, un risc de incendiu.

  Sigurantele automate confera protectia necesara si obligatorie fiecarei instalatii electrice moderne din doua puncte de vedere, asadar iata cele doua caracteristici functionale ale acestor dispozitive:

  – protectia la scurtcircuit – aceasta se refera la functia disjunctorului sigurantei automate de a proteja instalatia electrica (si, implicit, imobilul deservit) de posibilele incendii provocate de un scurtcircuit;

  – protectia la suprasarcina – aceasta se refera la rolul sigurantei automate de a proteja circuitul electric de posibilele pericole pe care le poate implica orice supraincarcare.

  Sigurantele automate disponibile astazi in oferta distribuitorilor de materiale si aparataje electrice pot fi de urmatoarele tipuri:

  – intrerupatoare automate monopolare;

  – intrerupatoare automate bipolare;

  – intrerupatoare automate tripolare;

  – intrerupatoare automate diferentiale;

  – intrerupatoare automate cu declansator de tensiune minima.

  Tipurile de sigurante automate enumerate mai sus se potrivesc oricarui tip de circuit electric, fiind optiuni standard pentru instalatiile electrice moderne de joasa tensiune.

  Cu beneficiile simplitatii instalarii modulare, intrerupatoarele si sigurantele automate la care ai acces in oferta marelui distribuitor autorizat de materiale electrice si aparataje eOrion.ro asigura performantele si robustetea cerute chiar si in cele mai solicitate instalatii electrice ale prezentului.

  Siguranta familiei si a locuintei tale nu pot fi evaluate in functie de pret, asadar alege cele mai performante sisteme si dispozitive electrice in realizarea instalatiei de acasa! Fiind de calitate superioara, sigurantele automate din catalogul eOrion reprezinta alegeri sigure si eficiente din toate punctele de vedere!

  Articole Recente

  Louis Ck face lumina in cazul sau, printr-un nou show de stand-up

    Louis CK, comediantul atipic, s-a intors cu un nou program de stand-up surprinzator, dupa ce a recunoscut in repetate randuri abaterile sale in ceea...

  Ordonanta Militara nr.7 .Ce localitate intra in carantina.

    Datorita evolutiei internationale in ceea ce priveste numarul de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost necesara implementarea unor noi masuri. Ordonanta Militara nr.7 a...

  Prajitura cu mere usor de preparat

  Am sa-ti prezint o prajitura cu mere si morcovi, usor de preparat, foarte delicioasa, pufoasa si numai buna de preparat in aceasta perioada. Ceea ce...

  Nu cunosti detaliile tratamentului cu implanturi dentare? Iata informatiile importante!

  Atunci cand este necesara inlocuirea unuia sau a mai multor dinti, indiferent de cauza, cea mai eficienta si performanta solutie pe care o propune...

  Marea criza petroliera din 2020 este inca la inceput

    Raspandirea rapida a coronavirusului are efecte nefaste inclusiv in aria petroliera, cererea consumatorilor scazand considerabil. Petrolul a inregistrat cel mai slab pret international din...

  Stiri Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.