More

  Granitele Uniunii Europene se inchid pentru 30 de zile

  Presedintele francez Emmanuel Macron a anuntat ca granitele Uniunii Europene se vor inchide astazi la pranz timp de 30 de zile.

   

  „Toate calatoriile dintre tarile non-europene si UE si zona Schengen vor fi suspendate timp de 30 de zile”, a spus el intr-o adresa televizata catre natiune.

   

  Francezii aflati in vacanta vor putea reveni in Franta, iar celor care locuiesc in strainatate li s-a spus sa contacteze ambasadele si consulatele care ii vor ajuta sa fie repatriati.

   

  Bruxelles-ul a anuntat luni mai devreme ca a propus inchiderea frontierelor UE pentru a stopa raspandirea coronavirusului, dar a spus ca nu va fi luata o decizie pana a doua zi.

   

  Biroul de Externe al Regatului Unit a declarat ca Marea Britanie nu este inclusa in inchidere si a spus britanicilor din Europa continentala sa monitorizeze continuu sfaturile de calatorie, deoarece se schimba rapid.

   

  Domnul Macron a anuntat, de asemenea, un sprijin major pentru intreprinderi, inclusiv sa nu fie nevoiti sa plateasca impozite si facturi, astfel incat „nici o singura persoana franceza nu va ramane fara resurse”.

   

  Al doilea tur al alegerilor municipale va fi suspendat si orice noua reforma care va trece prin parlament va fi oprita incepand de miercuri.

   

  Domnul Macron i-a avertizat pe francezi ca „miscarile vor fi foarte puternic reduse” timp de 15 zile dupa ce acestia nu au respectat masurile anterior elaborate pentru a reduce raspandirea coronavirusului.

   

  Se aplica restrictii la nivel national cu privire la cat de departe pot merge oamenii de la casele lor si in ce scop, transportul „redus puternic” de la ora pranzului marti timp de cel putin doua saptamani, a spus domnul Macron.

   

  El a spus ca oamenii nu vor mai putea avea intrevederi de familie si ca „intalniri cu prietenii in parc, strada nu vor mai fi posibile”.

   

  Domnul Macron a cerut tuturor companiilor franceze sa permita angajatilor sa lucreze de acasa incepand de marti.

   

  El a spus ca daca cineva nu respecta sederea la domiciliu „se vor impune sanctiuni”, dar nu a specificat care vor fi acestea.

   

  Mergand mai departe decat oricare alt guvern pentru a proteja economia tarii sale, presedintele a spus: „Nu exista o singura companie, indiferent de dimensiunea acesteia, sa intre in faliment, nici o singura persoana franceza nu va ramane fara resurse”.

   

  Statul ar oferi 300 de miliarde de euro (329 miliarde de lire sterline) in imprumuturi acordate companiilor si se uita la renuntarea la platile fiscale, a spus el.

   

  Pentru companiile mici, el a spus ca nu vor avea nimic de platit din punct de vedere fiscal, cu suspendarea platilor pe gaz, energie electrica si chirie.

   

  El a spus ca prestatiile partiale de somaj vor fi majorate si va fi creat un fond de solidaritate de catre stat, cu o sugestie de sprijin din partea regiunilor, pentru „antreprenori, artizani, mesteri”, a adaugat dl Macron.

   

  Presedintele a anuntat, de asemenea, un sprijin pe scara larga pentru profesionistii din domeniul sanatatii, lucratorii capabili sa utilizeze taxiuri si hoteluri platite de stat si copiii lor pentru a fi ingrijiti gratuit in crese si scoli.

   

  Masti si manusi vor fi furnizate fiecarui profesionist in domeniul sanatatii, primul lot urmand sa fie trimis marti la farmacii din regiunile cele mai afectate, iar miercuri in alte zone.

   

  Un spital de armata din regiunea Alsacia va fi, de asemenea, deschis pentru pacientii cu coronavirus care vor fi mutati acolo din regiunile cele mai afectate pentru a scuti spitalele care se confrunta cu a face fata volumelor.

  Articole Recente

  Ordonanta Militara nr.7 .Ce localitate intra in carantina.

    Datorita evolutiei internationale in ceea ce priveste numarul de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost necesara implementarea unor noi masuri. Ordonanta Militara nr.7 a...

  Prajitura cu mere usor de preparat

  Am sa-ti prezint o prajitura cu mere si morcovi, usor de preparat, foarte delicioasa, pufoasa si numai buna de preparat in aceasta perioada. Ceea ce...

  Nu cunosti detaliile tratamentului cu implanturi dentare? Iata informatiile importante!

  Atunci cand este necesara inlocuirea unuia sau a mai multor dinti, indiferent de cauza, cea mai eficienta si performanta solutie pe care o propune...

  Marea criza petroliera din 2020 este inca la inceput

    Raspandirea rapida a coronavirusului are efecte nefaste inclusiv in aria petroliera, cererea consumatorilor scazand considerabil. Petrolul a inregistrat cel mai slab pret international din...

  Cele mai bune filme din toate timpurile

    Pentru a realiza un top filme, acestea trebuie alese in functie de cateva criterii : in functie de critici de specialitate (premiile Oscar), in...

  Stiri Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.