More

  Persoanele cu grupa sanguina A sunt mai predispuse sa contracteze virusul COVID-19

  Persoanele cu grupa sanguina A sunt mult mai probabil sa contracteze virusul COVID-19 decat cele cu grupa sanguina O, au descoperit academicienii chinezi.

   

  Studiul din Wuhan – epicentrul bolii – a descoperit, de asemenea, cei cu grupa sanguina A au mai multe sanse sa moara din cauza COVID-19.

   

  In populatia generala sangele de tip O (34%) este mai frecvent decat A (32%). Cu toate acestea, printre pacientii cu COVID-19, persoanele cu tip O au reprezentat doar 25%, in timp ce tipul A a constituit 41%.

   

  Persoanele cu sgrupa sanguina O au reprezentat un sfert (25 la suta) de decese in cercetare. In mod normal, persoanele cu grupa sanguina O reprezinta 32% din oamenii din Wuhan.

   

  Corelatia controversata nu a fost inca analizata de alti universitari in recenzie de la egal la egal, iar cercetatorii nu sunt in masura sa explice de ce infectia variaza in functie de tipul de sange.

   

  Cercetatorii din China au evaluat 2.173 de persoane care au fost diagnosticate cu coronavirus, inclusiv 206 de persoane care au murit dupa contractarea virusului, din trei spitale din Hubei.

   

  Academicienii au comparat datele pacientilor infectati din Wuhan cu 3.694 de persoane neinfectate din aceeasi regiune.

   

  Dintre cei 206 de pacienti din studiu care au murit, 85 au avut grupa sanguina A, echivalent cu 41 la suta din toate decesele.

   

  In populatia sanatoasa Wuhan, un oras de 11 milioane de persoane, 34% din oameni au grupa sanguina A.

   

  In cohorta de studiu, 52 dintre persoanele care au murit aveau grupa sanguina O, reprezentand un sfert din toate decesele. In conditii normale, doar 32% din oameni au grupa sanguina O.

   

  Cifrele pentru toate infectiile, nu doar decesele, sunt de 26% si 38% pentru grupa O, respectiv grupa A.

   

  Cercetatorii au subliniat ca un grup de studiu mai mare ar face cifrele mai fiabile.

   

  Pandemia coronavirusului a infectat aproape 200.000 de oameni si a ucis mai mult de 7.800 in intreaga lume. Peste 3.000 de decese au fost inregistrate in China, zona zero a focarului.

   

  Cercetatorii scriu: „Grupa sanguina O a fost asociata cu un risc mai mic de deces in comparatie cu grupurile non-O. Dimpotriva, grupa sanguina A a fost asociata cu un risc mai mare de deces in comparatie cu grupele non-A.

  Articole Recente

  Louis Ck face lumina in cazul sau, printr-un nou show de stand-up

    Louis CK, comediantul atipic, s-a intors cu un nou program de stand-up surprinzator, dupa ce a recunoscut in repetate randuri abaterile sale in ceea...

  Ordonanta Militara nr.7 .Ce localitate intra in carantina.

    Datorita evolutiei internationale in ceea ce priveste numarul de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost necesara implementarea unor noi masuri. Ordonanta Militara nr.7 a...

  Prajitura cu mere usor de preparat

  Am sa-ti prezint o prajitura cu mere si morcovi, usor de preparat, foarte delicioasa, pufoasa si numai buna de preparat in aceasta perioada. Ceea ce...

  Nu cunosti detaliile tratamentului cu implanturi dentare? Iata informatiile importante!

  Atunci cand este necesara inlocuirea unuia sau a mai multor dinti, indiferent de cauza, cea mai eficienta si performanta solutie pe care o propune...

  Marea criza petroliera din 2020 este inca la inceput

    Raspandirea rapida a coronavirusului are efecte nefaste inclusiv in aria petroliera, cererea consumatorilor scazand considerabil. Petrolul a inregistrat cel mai slab pret international din...

  Stiri Asemanatoare

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.