More

  Propunerea lui Florin Citu in legatura cu amanarea ratelor bancare pana la 9 luni agreata de sistemul bancar

   

  Ministrul Finanatelor, Florin Citu, anunta intr-un mesaj ca propunerea sa in legatura cu amanarea ratelor bancare pentru 9 luni este agreata de Banca Nationala si sistemul bancar. Aceasta masura vizeaza atat persoanele fizice, cat cele juridice.

  Forma finala a acestei propuneri va fi in OUG . Ordonanta ar putea fi adoptata joi, 26.03.2020, in cadrul sedintei de guvern. Florin Citu asigura faptul ca „reesalonarea se va face pe o perioada lunga de timp” .”Oamenii nu ar trebui sa se ingrijoreze”.

  Ministrul Finantelor, Florin Citu, a propus sistemului bancar si bancii nationale amanarea ratelor bancare pana la 9 luni, iar termenul de reesalonare sa fie cat mai lung, poate chiar pe toata perioada creditului.

  „Reesalonarea se va face pe o perioadă lunga de timp, poate pe toata perioada creditului.”

   

  De aceasta masura poate beneficia orice roman. Ministrul Finantelor a luat in calcul si o perioada de 12 luni, in care statul va ajuta, in continuare, romanii.

  „Statul intervine pentru sustinere. Nu ne gandim doar pentru aceste 9 luni, vom ajuta si 12 luni dupa aceea. Forma finala va fi in OUG.”

   

  S-a discutat despre modalitatea in care se vor face cererile. Acestea vor fi realizate in scris, online.

  „Am discutat si cum vor cere acest lucru. Vor face in scris, prin online. Sunt două etape, una prin telefon si apoi sa fie confirmata in scris printr-un e-mail, pentru ca si bancile sa aiba ceva scris.”

   

  Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat si ca se va face o rectificare bugetara care va fi, cel mai probabil, gata intr-o saptamana. Ministerul Sanatatii are nevoie de resurse.

  BNR a anuntat ca permite bancilor sa amane plata ratelor la credite, fara a afecta clientii. Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, afrima faptul ca: „in cazul unei rate neplatite a unui credit cauzata de situatia epidemiei de COVID-19 creditul respectiv nu va fi considerat neperformant.”.

   

  Articole Recente

  Ordonanta Militara nr.7 .Ce localitate intra in carantina.

    Datorita evolutiei internationale in ceea ce priveste numarul de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost necesara implementarea unor noi masuri. Ordonanta Militara nr.7 a...

  Prajitura cu mere usor de preparat

  Am sa-ti prezint o prajitura cu mere si morcovi, usor de preparat, foarte delicioasa, pufoasa si numai buna de preparat in aceasta perioada. Ceea ce...

  Nu cunosti detaliile tratamentului cu implanturi dentare? Iata informatiile importante!

  Atunci cand este necesara inlocuirea unuia sau a mai multor dinti, indiferent de cauza, cea mai eficienta si performanta solutie pe care o propune...

  Marea criza petroliera din 2020 este inca la inceput

    Raspandirea rapida a coronavirusului are efecte nefaste inclusiv in aria petroliera, cererea consumatorilor scazand considerabil. Petrolul a inregistrat cel mai slab pret international din...

  Cele mai bune filme din toate timpurile

    Pentru a realiza un top filme, acestea trebuie alese in functie de cateva criterii : in functie de critici de specialitate (premiile Oscar), in...

  Stiri Asemanatoare

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.