Cumpara un aer conditionat multisplit si bucura-te de cel mai inalt confort al tehnologiei moderne!

0
10
aer conditionat multisplit
aer conditionat multisplit
aer conditionat multisplit
aer conditionat multisplit

Iti doresti sa achizitionezi un sistem de climatizare eficient pentru locuinta? Intr-o astfel de situatie, majoritatea aparatelor obisnuite pot fi o solutie ideala pentru dormitor sau sufragerie. Daca-ti doresti sa racesti mai multe incaperi, este recomandat insa sa te orientezi spre un aer conditionat multisplit.

Disponibile si in oferta Vollmax, produsele reprezinta o reala investitie. Iata la ce sa te astepti cand le achizitionezi!

Cum functioneaza un sistem multisplit?

Aceste aparate pot fi recunoscute prin faptul ca dispun de doua sau mai multe unitati interioare, care sunt legate la o singura unitate externa. In cazul imobilelor cu multe incaperi sau al cladirilor de birouri, este evident faptul ca o asemenea alternativa prezinta avantaje. Pe langa faptul ca nu mai este nevoie sa realizezi montari multiple pe suprafata de afara, facturile la curent sunt reduse.

Aparatele de aer conditionat multisplit cu capacitatea BTU mica sunt bransate in mod direct, iar cele puternice necesita configurarea unui traseu cu ramificatie. O alta solutie in al doilea caz este un kit, care sa includa conducta de gaz si pe cea de lichid. Modul de configurare trebuie realizat in functie de fiecare imobil si nu se ia in calcul doar numarul camerelor. In schimb, o persoana cu experienta in domeniu realizeaza o analiza completa a amplasarii spatiului si a caracteristicilor ce pot afecta rezultatele, cum ar fi prezenta si absenta ferestrelor sau a izolatiei.

Cat de puternic trebuie sa fie modelul ales?

La prima vedere, masurarea capacitatii de racire pare o sarcina dificila. Totusi, formula matematica este una simpla si poate fi realizata cu un calculator online. Fiecare metru cub corespunde unei valori de 50w. Astfel, un spatiu de 20mp necesita un total de 2.500 W. Echivalentul pentru 1 W este de 3.412 BTU/h. Concluzia finala din acest exemplu este faptul ca ar putea fi necesar un aer conditionat multisplit cu capacitatea de 9.000 BTU. Calculele trebuie corelate, fiindca doar asa se determina rezultatul real.

Coeficientul poate fi unul sezonier si vizeaza modul de functionare in aceeasi perioada. Termenul SEER face referire la eficienta de racire pe timpul verii, in timp ce SCOP are legatura cu capacitatea de incalzire de pe parcursul iernii. Eticheta produsului cuprinde informatii cu privire la ambele categorii, precum si indicatii despre performanta. Cea mai recomandata clasa energetica este cea A sau A+. Cu cat sunt mai multe stelute, cu atat eficienta devine mai ridicata. Dispozitivele din categoria B si C ar fi bine insa sa le eviti, deoarece creeaza un consum mare.

Cum alegi cel mai bun aer conditionat multisplit?

In primul rand, orienteaza-te spre aparatele care dispun de tehnologie Inverter. Aceasta are la baza un compresor imbunatatit, care actioneaza la o viteza variabila si se adapteaza la temperatura interioara. In comparatie cu un sistem conventional, nu mai este nevoie de procesul de pornire/oprire si nici de functionare la capacitatea maxima.

In al doilea rand, verifica functiile oferite de producator. Multe aparate permit realizarea dezumidificarii, precum si programarea automata sau controlul prin Wi-Fi. Un alt aspect important este tehnologia de filtrare. Cantitatea de aer furnizata de o instalatie multisplit ajunge chiar si la un nivel de 1.000 metri cubi/ora. Drept urmare, este necesar un filtru cu carbune activ, care sa elimine microorganismele. Intr-un magazin online ca Vollmax dispui de asistenta completa pentru alegerea sistemului de climatizare dorit si de solutii de instalare profesionale pentru un aer conditionat multisplit si nu numai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.