De ce ar trebui sa incerci medicina integrativa?

0
28
medicina integrativa

Medicina integrativă este intersecția dintre practicile medicale tradiționale și terapiile alternative, holistice. Iată cum funcționează pentru pacienți.

Luați o tabletă de zinc pentru a scăpa de răceala. Beți ceai de plante sau faceți gargară cu apă caldă sărată pentru a calma durerile în gât. Cu toții avem remedii naturale pe care le-am testat si care stim ca functioneaza.

Aceste modalități naturale de vindecare sunt o componentă cheie a medicinei integrative. Multe au existat de secole, transmise din generație în generație, dar abia de curând studiile au început să susțină rezultatele acestor practici. Combinația de remedii alternative cu metodele tradiționale este ceea ce alcătuiește medicina integrativa.

Ce este medicina integrativă?

Medicina integrativă este o practică medicală bazată pe dovezi, care ia în considerare întreaga persoană și reuneste medicina conventionala cu terapiile alternative si complementare. Această practică subliniază relația terapeutică dintre pacient și furnizor, permițându-le să fie parteneri în procesul de vindecare. Furnizorii de medicină integrativă adoptă o abordare holistică și combină abordările medicale tradiționale cu cele alternative pentru a crea un plan care să se potrivească nevoilor dvs. specifice.

Împreună, veți lua în considerare nevoile și obiectivele dvs. de sănătate, stilul de viață și preferințele. Planul dvs. de tratament poate include elemente ale medicinei tradiționale, cum ar fi terapia fizică sau utilizarea medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, împreună cu opțiuni netradiționale, cum ar fi meditația sau yoga. Frumusețea medicinei integrative este adaptabilitatea – mai degrabă decât să adopte o reteta unică pentru toți, medicul tău va adapta tratamentul în funcție de nevoile tale.

Ce terapii alternative fac parte din medicina integrativa?

O gamă largă de practici se încadrează în domeniul de aplicare al medicinei integrative, dintre care unele le-ați putea încorpora deja în obiceiurile dvs. de sănătate și bunăstare fără să vă dați seama. Amintiți-vă de remediile aparent nebunești ale bunicii, cum ar fi adăugarea de miere în ceai sau frecarea uleiului de mentă pe tâmple pentru a ameliora o durere de cap mizerabilă? Toate acestea sunt exemple de remedii care fac parte din medicină integrativă. Deși nu este un tratament la care te-ai astepta poate de la un medic, astfel de remedii pot ajuta la ameliorarea simptomelor și pot ajuta organismul sa se recupeze mai rapid.

Acupunctura este una dintre cele mai frecvente practici integrative. S-a demonstrat că ameliorează multe tipuri de durere, inclusiv dureri de cap, dureri de spate și greața indusă de chimioterapie sau post-operatorie.

O altă metodă este manipularea manuală osteopatică. Practicata de către medicii osteopati sau medici, care învață această abilitate suplimentară în timpul educației lor medicale. Osteopatia este o disciplina care considera fiecare parte a corpului ca fiind conectată. Planurile de tratament osteopatice iau în considerare întregul corp și servesc drept o abordare holistică a sănătății dumneavoastră.

Meditația, care poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, a depresiei și a anxietății prin afectarea directă a sistemului nervos simpatic, este un alt exemplu de tehnică netradițională pe care medicul dumneavoastră ar putea să o sugereze. Experții sunt de acord că a petrece doar câteva minute din ziua ta meditând poate avea un impact pozitiv asupra nivelului tău de energie și asupra tiparelor de somn.

Terapiile alternative, cum ar fi terapia asistată de animale, terapia muzicală și terapia prin masaj pot fi, de asemenea, sugerate de medicul dumneavoastră pe baza istoricului și stării dumneavoastră de sănătate. Aceste practici au fiecare merite specifice și pot contribui la îmbunătățirea bunăstării generale.

Ce beneficii poate oferi medicina integrativă?

Terapeutii încorporează de obicei aceste practici pentru pacienții care suferă de anxietate, depresie, cancer sau durere cronică. Scopul este de a gestiona simptomele unui pacient și de a îmbunătăți calitatea vieții prin reducerea durerii, oboselii și imbunatatirea dispoziției generale. Oricine poate beneficia de medicina integrativă – tineri sau bătrâni, sănătoși sau bolnavi – există remedii care va pot aduce beneficii asupra sanatatii si bunastarii!

În esență, medicina integrativă se referă la determinarea metodelor care funcționează cel mai bine pentru sănătatea dumneavoastră generală printr-o combinație de practici obișnuite, medicamente, intervenții chirurgicale, kinetoterapie – sau metode mai puțin tradiționale, cum ar fi terapia asistată de animale. Medicina integrativă este pur și simplu un alt instrument din setul de instrumente al furnizorului dvs. de asistență medicală, ce ii permite să vă personalizeze mai atent tratamentul și să răspundă nevoilor dvs.

Da, medicina integrativă este medicina „pe bune”

Medicina integrativă poate fi pentru unii confuză sau intimidantă. O concepție greșită obișnuită este că medicii care practică medicina integrativă nu practică medicina convențională. S-ar putea să vă simțiți îngrijorat de faptul că un medic care practica medicina integrativă va încerca să înlocuiască metodele tradiționale încercate și dovedite cu uleiuri sau remedii naturale, dar nu este nevoie să vă faceți griji. Scopul nu este eliminarea medicinei tradiționale, ci imbunatatirea ei. Un bun medic în medicina integrativă va colabora cu dvs. pentru a înțelege și a prescrie toate remediile care vă vor face să vă simțiți cel mai bine – de la tradițional la alternativ.

Practicile integrate sunt modalități sigure și suplimentare de vindecare a corpului. La urma urmei, medicina integrativă există de secole, dar acum avem studii pentru a arăta cât de mult vă poate ajuta în bunăstarea dvs. de zi cu zi.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre practicile de medicină integrativă, vizitati site-ul NewMedicine.ro pentru a afla mai multe informatii, dar si pentru ca gasi terapeuti testati si instruiti pentru a va ajuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.