Dragostea dureaza 3 ani, dupa care intervine avocatul pentru partaj

0
48
avocat partaj
avocat partaj

In fiecare an, peste 30 000 de cupluri de romani decid ca nu mai pot sa continue impreuna. Cauzele sunt multiple, pornind de la infidelitate sau alcoolism si ajungand la violenta de orice fel sau la implicarea exagerata a parintilor unuia dintre parteneri in relatie.

Indiferent daca au loc prin acordul partilor sau la solicitarea unuia dintre soti, divorturile ridica o serie de probleme serioase, printre care se numara stabilirea domiciliului pentru eventualii copii minori, dar si impartirea bunurilor detinute pana atunci in comun de catre cei doi soti.

Tocmai de aceea, in astfel de situatii, este important sa apelezi la un avocat partaj de la un cabinet cu experienta recunoscuta, precum avocatiasiduhnea.ro. Astfel, te vei asigura ca vei primi ceea ce meriti, din fostele proprietati comune ale cuplului.

Ce bunuri se impart la divort?

Un avocat partaj iti poate oferi, in primul rand, toate informatiile necesare despre bunurile care urmeaza sa fie impartite intre cei doi soti. Este vorba, in principal, de urmatoarele categorii:

• bunurile mobile si imobile dobandite in timpul casatoriei de catre oricare dintre cei doi soti;
• sumele de bani aflate in conturile curente ale sotilor, atat timp cat aceste sume pot fi integrate in masa partajabila;
• sumele de bani imprumutate de catre soti sau de catre unul dintre ei unor terte persoane, care nu au fost restituite integral pana la momentul partajului;
• veniturile provenite din chirii, arenzi sau orice alte surse, realizate de catre soti prin folosirea bunurilor comune, precum si de catre terte persoane, prin folosirea bunurilor sotilor.

Cum se poate solutiona un astfel de proces?

Cu ajutorul unui avocat partaj, acest tip de proces se poate solutiona in doua feluri. Prima forma este reprezentata de o hotarare judecatoreasca emisa de o instanta de judecata. Ea devine necesara atunci cand cele doua parti nu se inteleg cu privire la modalitatea de impartire a bunului comun.

A doua posibilitate presupune efectuarea partajului pe cale conventionala, la un notar public sau in cadrul procesului de divort, prin incheierea unei tranzactii. Aceasta devine posibila in cazurile in care coproprietarii ajung la o intelegere.

Aceasta a doua varianta este recomandata din mai multe puncte de vedere, inclusiv tinand cont de cheltuielile mult mai reduse pe care le presupune. In acest context, este esential sa beneficiezi de asistenta si consultanta juridica a unui avocat partaj.

In ceea ce priveste modalitatea concreta de impartire a bunurilor, aceasta se poate realiza in urmatoarele variante:

• partajarea in natura, in mod proportional cu cota parte ce ii revine fiecarui proprietar;
• atribuirea intregului bun in proprietatea exclusiva a unui singur fost coproprietar, in schimbul unei sulte;
• vanzarea bunului si distribuirea pretului obtinut intre cei doi soti.

In acest ultim caz, vanzarea bunului se poate realiza in modul stabilit de coproprietari sau, in cazul in care nu se ajunge la o intelegere, la licitatie publica, in conditiile legile. Ulterior, distribuirea pretului catre fiecare sot se va realiza in mod proportional cu cota parte a fiecaruia dintre ei.

Daca, si in cazul tau, dragostea a durat doar trei ani, apeleaza cu incredere la un avocat partaj prin Cabinet Duhnea Dana Elena din Iasi! Acesta te va ajuta cu redactarea tuturor actiunilor si tranzactiilor necesare, cu consultanta, asistenta si reprezentare juridica in fiecare etapa a divortului. Astfel, fiecare parte va obtine, intr-adevar, ceea ce i se cuvine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.