Nu cunosti detaliile tratamentului cu implanturi dentare? Iata informatiile importante!

0
56
implanturi-dentare

Atunci cand este necesara inlocuirea unuia sau a mai multor dinti, indiferent de cauza, cea mai eficienta si performanta solutie pe care o propune stomatologia de astazi este reprezentata de implanturile dentare.

Acestea sunt atat recomandarea medicilor specialisti din intreaga lume, cat si alegerea pacientilor de pretutindeni. Implanturile dentare pot fi privite ca fiind rezolvarea stomatologica ideala, intrucat rezultatele pe care le ofera acestea sunt: functionalitate totala, estetica de neegalat si o sanatate orala impecabila.

Daca vrei sa pasesti cu dreptul catre cea mai buna rezolvare a problemelor dentare cu care te confrunti, primul detaliu ar fi sa alegi corect, impreuna cu medicul, tipul de tratament care se potriveste cazului tau.

Astfel, este necesar sa cunosti toate aspectele importante si beneficiile oferite de acest tratament revolutionar inainte sa decizi asupra solutiei ideale de reconstruire a danturii.

Tocmai de aceea, in acest articol vei descoperi raspunsurile la cele mai frecvente intrebari adresate medicilor specialisti referitor la implanturile dentare.

Ce sunt si ce rol au implanturile dentare?

Aceste dispozitive medicale utilizate in cabinetele stomatologice moderne sunt alcatuite din 3 elemente distincte, motiv pentru care acesta va fi si numarul de etape importante ale tratamentului.

In prima faza, are loc inserarea implantului propriu-zis (o piesa din titan de forma unui surub care va indeplini rolul de radacina artificiala) in structura osoasa a pacientului, apoi se monteaza bontul protetic de vindecare (la o distanta de pana la 6 luni de la inserarea implantului), iar ultima etapa va fi atasarea coroanei dentare (unicul element aflat la vedere – confectionat din ceramica rezistenta si durabila, cu proprietati si aspect similare smaltului dentar).

Specialistul in grija caruia te afli va avea ca scop realizarea unor implanturi dentare cu aspect natural, perfect functionale, care sa completeze cu succes dantura, asigurand interactiuni sociale lipsite de complexe si o muscatura corecta pe termen lung.

Care sunt cele mai mari beneficii pe care le ofera implanturile dentare moderne?

– Senzatia si confortul pe care numai dintii naturali perfect sanatosi le mai pot reda;

– Obtinerea unei masticatii corecte ce permite consumul alimentelor de orice tip;

– Pastrarea calitatilor si vitalitatii celorlalti dinti din cavitatea bucala, spre deosebire de alternativa neperformanta reprezentata de puntile dentare;

– Prevenirea bolii parodontale si a altor afectiuni stomatologice severe;

– Imbunatatirea fizionomiei, detaliu cu impact major atunci cand sunt inlocuiti dintii din fata;

– Prevenirea atrofierii osului si a migrarii dintilor ca o consecinta a spatiului ramas liber;

– Combaterea riscului de dezvoltare a cariilor.

Cata durere implica acest tip de tratament stomatologic?

Frica de dentist este caracteristica unui numar important de persoane, iar aceasta se bazeaza, in mare parte, pe preconceptia conform careia tratamentul stomatologic va fi foarte dureros. Astfel, cei mai multi oameni care au “frica de dentist” se ingrijoreaza in special la prima etapa, inserarea surubului din titan in os.

Tocmai de aceea, trebuie sa stii ca aceasta interventie este total lipsita de durere, fiind realizata sub anestezie. Pe deasupra, va fi mult mai usor de suportat decat tratamentul cu punti dentare (procedura stomatologica depasita ce presupune devitalizarea si slefuirea celor doi dinti sanatosi invecinati spatiului ramas liber).

Dupa finalizarea procedurii de inserare a radacinii artificiale urmeaza o perioada de vindecare a gingiei (circa o saptamana) pe parcursul careia ai putea resimti un anumit grad de disconfort, insa specialistul va prescrie medicamente pentru ameliorarea senzatiilor neplacute specifice acestei perioade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.