Vrei sa-ti cresti cifra de afaceri? Iata cum te poate ajuta o agentie SEO!

1
63
agentie SEO

In prezent, multe business-uri functioneaza exclusiv online, lucru care a condus la o adevarata competitie cibernetica pentru vizibilitate, implicit pentru un trafic satisfacator. Daca te-ai decis sa investeti in promovare online, insa bugetul te constrange la o singura varianta, vei auzi din multe surse ca SEO (Search Engine Optimisation) este cea mai profitabila alegere, dat fiind ca detine cel mai mare ROI (Return on Investment). Motivul este usor de intuit: spre deosebire de PPC sau alte variante care iti ofera vizibilitate doar cat timp investesti, rezultatele sunt de lunga durata.

Astfel, daca website-ul tau care ofera produse sau servicii dispune de o optimizare on-page de calitate (meta tag-uri, heading-uri, continut original si atractiv etc.), alaturi de o comunicare off-page bine targetata, cu backlinkuri pe site-uri cu autoritate puternica, exista sanse mari sa ocupe pozitii de top in SERPs (Search Engine Results Pages) pe expresiile de interes. Desigur, daca nu ai knowledge-ul necesar, este foarte posibil sa ai nevoie de ajutorul oferit de o agentie SEO cu experienta pe piata marketingului online din Romania.

Chiar daca aceste metode de optimizare te pot aduce in pozitiile de top, activitatea unei agentii SEO nu este “one time only”, fiind un proces continuu care se adapteaza mereu cerintelor pietei. Acesta este si motivul pentru care specialistii din domeniu se feresc sa foloseasca termenul de “campanie SEO”. Asadar, in majoritatea cazurilor, nu te vei putea ocupa de toate aceste cerinte singur si vei avea nevoie sa apelezi la o agentie SEO. Aceasta se va ocupa atat de optimizarea on-page si comunicarea offpage, cat si de gasirea unor solutii eficiente pentru eventualele erori tehnice ale site-ului tau, care necesita monitorizare continua.

Desigur, piata marketingului online abunda de fel si fel de oferte din lumea SEO. De aceea, este important sa te asiguri ca alegi o agentie SEO cu rezultate dovedite, altfel poti avea parte de o optimizare slaba, care iti va irosi banii si timpul. Mai rau, exista si fel de fel de “specialisti” care iti promit pozitii de top atinse in cateva saptamani, folosind metode indoielnice, care iti vor dauna afacerii pe termen lung.

In 2020, o agentie SEO profesionista trebuie sa poata sa inteleaga specificul domeniului tau de activitate, creionand, astfel, o strategie de cuvinte cheie care sa anticipeze intentiile de cautare ale utilizatorilor. SEO este un domeniu care imbina cunostintele tehnice cu cele creative, care doar impreuna pot construi o strategie pe termen lung de crestere a vizibilitatii brandului tau si, implicit, pentru a-ti creste vanzarile. De aceea, este important sa alegi o agentie SEO care dispune de specialisti capabili sa analizeze piata si competitia si sa poata stabili un traseu favorabil business-ului tau.

Asadar, chiar si in contextul crizei actuale, vei avea nevoie sa iti adaptezi bugetul si sa aloci o parte din acesta si advertising-ului online. In caz contrar, risti sa fii devansat de competitie si sa pierzi pozitiile pentru care ai luptat pana in prezent. Opteaza pentru o agentie SEO cu rezultate dovedite, cu specialisti care stiu sa iti explice exact ce inseamna fiecare termen si actiune si care iti pot face o strategie de care sa poata profita afacerea ta. Cheia unei colaborari de succes nu consta doar in atingerea unor obiective in cel mai rapid mod, ci in comunicarea constanta si adaptarea la orice situatie, economica sau sociala!

1 COMENTARIU

  1. Cine dorește să calculeze ROI-ul poate folosi următoare formulă:
    (Câștig de pe investiții – costul investiție) / Costul de investiții.
    Apoi, înmulțiți numărul rezultat cu 100 pentru a obține rentabilitatea investiției în termeni procentuali.
    Sper să vă ajute 🙂 Dacă aveți întrebări și vă pot ajuta, vă rog să-mi scrieți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.