24h.ro – Sursa ta zilnica de stiri

4 retete inedite de paste. Sunt delicioase si se prepara rapid!

paste

paste

4 retete inedite de paste. Sunt delicioase si se prepara rapid!

Pastele se numara printre cele mai populare preparate din intreaga lume. De obicei, pentru a gati paste, ai nevoie de ingrediente simple, precum ulei de masline, ierburi proaspete, un strop de vin si branza pe care sa o presari deasupra, dar exista si cateva retete pe care probabil nu le-ai incercat pana acum.

De aceea, in randurile urmatoare, iti vom prezenta 4 retete italienesti pe care nu le intalnesti frecvent in restaurante si pe care le poti prepara acasa:

Spaghete “Cacio e Pepe”

Ingrediente:

250 de grame de spaghete;

– doua linguri de unt;

– o lingura de ulei de masline;

– o lingurita de piper negru;

– sare;

– 100 de grame de branza tip pecorino;

– 50 de grame de parmezan ras.

Mod de preparare:

Penne Alla Vodka

Ingrediente:

– trei linguri de unt;

– o hasma (ceapa frantuzeasca) tocata marunt;

– doi catei de usturoi;

– 150 de grame de sos tomat;

– o lingurita de fulgi de piper rosu;

– doua linguri de vodka;

– sare;

– 500 de grame de paste tubulare tip penne sau rigatoni;

– 150 de grame de smantana pentru gatit;

– 100 de grame de parmezan;

– cateva frunze de busuioc proaspat pentru garnitura.

Mod de preparare:

Pasta Puttanesca

Ingrediente:

– doua-trei linguri de ulei de masline;

– patru catei zdrobiti de usturoi;

– patru fileuri de ansoa tocate marunt;

– o rosie mare tocata;

– 100 de grame de masline negre, fara samburi, feliate;

– 20 de grame de capere;

– o lingurita de fulgi de piper rosu;

– sare;

– 500 de grame de spaghette;

– o legatura de patrunjel;

– parmezan ras pentru servire.

Mod de preparare:

Marinara Cinque Formaggi

Ingrediente:

– 500 de grame de paste tip pene;

– o lingura de ulei de masline;

– o ceapa tocata marunt;

– doi catei de usturoi maruntit;

– o lingurita de oregano uscat;

– o conserva mica de rosii tocate;

– 50 de grame de mozzarella rasa;

– 50 de grame de branza tip fontina;

– 50 de grame de ricotta;

– 50 de grame de parmezan ras;

– 50 de grame de branza tip asiago;

– o legatura de patrunjel.

Mod de preparare:

Sursa: delish.com

Exit mobile version