4 retete inedite de paste. Sunt delicioase si se prepara rapid!

0
46
paste
paste

4 retete inedite de paste. Sunt delicioase si se prepara rapid!

Pastele se numara printre cele mai populare preparate din intreaga lume. De obicei, pentru a gati paste, ai nevoie de ingrediente simple, precum ulei de masline, ierburi proaspete, un strop de vin si branza pe care sa o presari deasupra, dar exista si cateva retete pe care probabil nu le-ai incercat pana acum.

De aceea, in randurile urmatoare, iti vom prezenta 4 retete italienesti pe care nu le intalnesti frecvent in restaurante si pe care le poti prepara acasa:

Spaghete “Cacio e Pepe”

Ingrediente:

250 de grame de spaghete;

– doua linguri de unt;

– o lingura de ulei de masline;

– o lingurita de piper negru;

– sare;

– 100 de grame de branza tip pecorino;

– 50 de grame de parmezan ras.

Mod de preparare:

  • Fierbe pastele al dente cu un pic de sare. Cand scurgi apa, asigura-te ca pastrezi 100 ml pentru sos.
  • Intr-o tigaie adanca, toarna lingura de ulei de masline si topeste untul, iar apoi adauga piperul si lasa-l sa se prajeasca timp de un minut.
  • Adauga apa si pastele, dupa care poti presara si branzeturile.
  • Amesteca bine pana cand acestea se topesc. Daca sosul iese prea gros, mai adauga un pic de apa pentru a-l subtia.

Penne Alla Vodka

Ingrediente:

– trei linguri de unt;

– o hasma (ceapa frantuzeasca) tocata marunt;

– doi catei de usturoi;

– 150 de grame de sos tomat;

– o lingurita de fulgi de piper rosu;

– doua linguri de vodka;

– sare;

– 500 de grame de paste tubulare tip penne sau rigatoni;

– 150 de grame de smantana pentru gatit;

– 100 de grame de parmezan;

– cateva frunze de busuioc proaspat pentru garnitura.

Mod de preparare:

  • Fierbe pastele al dente si lasa-le deoparte.
  • Intr-o tigaie adanca, topeste untul, prajeste usturoiul si ceapa timp de aproximativ cinci minute la foc mare.
  • Adauga sosul tomat si piperul si amesteca bine. Dupa alte cinci minute, adauga vodka, amesteca bine, stinge focul si lasa tigaia deoparte pentru cateva minute.
  • Pune tigaia din nou la foc mic, dar de data aceasta adauga 100 de ml din apa in care au fiert pastele si smantana pentru gatit. In timp ce amesteci, presara jumatate din cantitatea de parmezan.
  • Stinge focul si amesteca in sosul din tigaie pastele fierte in prealabil. Daca ti se pare ca sosul este prea gros, mai adauga apa.
  • Serveste-le cu parmezan si frunze de busuioc proaspat.
  • Pofta buna!

Pasta Puttanesca

Ingrediente:

– doua-trei linguri de ulei de masline;

– patru catei zdrobiti de usturoi;

– patru fileuri de ansoa tocate marunt;

– o rosie mare tocata;

– 100 de grame de masline negre, fara samburi, feliate;

– 20 de grame de capere;

– o lingurita de fulgi de piper rosu;

– sare;

– 500 de grame de spaghette;

– o legatura de patrunjel;

– parmezan ras pentru servire.

Mod de preparare:

  • Pune uleiul intr-o oala mare la foc mediu.
  • Adauga usturoiul si caleste-l in ulei timp de un minut.
  • Pune ansoa peste si amesteca bine pentru inca un minut.
  • Poti adauga rosia, maslinele, caperele si piperul.
  • Lasa sosul pe foc timp de aproximativ 15 minute.
  • Intre timp fierbe pastele al dente, scurge-le bine si amesteca-le in sos.
  • Serveste cu topping de parmezan si patrunjel proaspat.
  • Pofta buna!

Marinara Cinque Formaggi

Ingrediente:

– 500 de grame de paste tip pene;

– o lingura de ulei de masline;

– o ceapa tocata marunt;

– doi catei de usturoi maruntit;

– o lingurita de oregano uscat;

– o conserva mica de rosii tocate;

– 50 de grame de mozzarella rasa;

– 50 de grame de branza tip fontina;

– 50 de grame de ricotta;

– 50 de grame de parmezan ras;

– 50 de grame de branza tip asiago;

– o legatura de patrunjel.

Mod de preparare:

  • Fierbe pastele al dente conform instructiunilor de pe ambalaj si scurge apa.
  • Intr-o tigaie adanca, incinge uleiul de masline, caleste ceapa si usturoiul, dupa care asezoneaza cu sare, piper si oregano.
  • Adauga rosiile tocate din conserva, amesteca bine si lasa tigaia pe foc pentru aproximativ 10 minute.
  • Pune branzeturile in tigaie si amesteca-le cu celelalte ingrediente pana cand acestea se topesc si formeaza un sos cremos.
  • La final, pastele se amesteca cu sosul rezultat. Dupa un minut, preparatul este gata.
  • Stinge focul si presara patrunjel proaspat tocat.
  • Pofta buna!

Sursa: delish.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.