Zece zile de doliu national in Spania

0
60

Pentru a comemora cele aproape 27 de mii de persoane decedate din cauza coronavirusului , Spania a decretat zece zile doliu national. Guvernul spaniol a declarat pentru Reuters ca acestea vor incepe de miercuri si se vor incheia printr-o ceremonie nationala condusa de catre regele Felipe al VI-lea.

In aceste zile , steagurile urmeaza sa fie coborate in berna atat la sediile oficiale , cat si pe ambarcatiunile Marinei spaniole a anuntat purtatoarea de cuvant a Executivului , Maria Jesus Montero intr-o sedinta de Guvern.

In pararalel cu ridicarea treptata a masurilor de izolare , Spania a indemnat ca celelalte state membre ale UE sa redeschida frontierele pentru libera circulatie in spatiul Schengen.

,,Este necesar sa cooperam cu partenerii nostri europeni pentru a defini reguli comune care sa ne permita sa revenim la o libertate de miscare pe teritoriul european.’’, a declarat la postul de radio Cadena Ser ministrul spaniol de Externe Arancha Gonzalez.

Redeschiderea frontierelor interne ale spatiului Schengen trebuie sa aiba in vedere principii si reguli comune , a subliniat ea. In acelasi timp , statele membre UE procedeaza la o redeschidere a frontierelor externe in mod dezordonat.

La data de 8 mai , Comisia Europeana ( CE ) a indemnat statele membre Schengen sa prelungeasca restrictiile temporare de deplasare considerate neesentiale catre UE pana la 15 iunie.

Vezi si : Se reiau zborurile spre Bruxelles si Amsterdam

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.