152.000 de clienti au amanat plata ratelor la banci cu pana la 9 luni

0
42
Plata

Ministrul Finantelor , Florin Citu, a anuntat ca aproximativ 152.000 de clienti ai bancilor si-au amanat plata ratelor cu pana la 9 luni insumand credite in valoare de 3,3 miliarde de lei.

,, In acest moment, in baza OUG 37/ 2020, au beneficiat 152.000 de clienti a sistemului financiar-bancar, insumand 3,3 miliarde de lei, totalul creditelor amanate pana la noua luni de zile. Este un program care a functionat foarte rapid, sistemul financiar-bancar s-a mobilizat si foarte rapid a procesat toate cererile.’’ , a declarat Florin Citu.

Perioada pentru depunerea cererilor de amanare s-a prelungit pana la 15 iunie. Urmare a situatie grave generata de pandemia de COVID-19 , debitorul trebuie sa declare pe propria raspundere ca i-au fost afectate veniturile proprii si/sau veniturile aferente familiei. Acesta trebuie sa dovedeasca imposibilitatea de onorare a obligatiilor de plata aferente creditului.

,, Decizia de aprobare contine si numarul de rate care au fost solicitate de debitor pentru suspendarea la plata, si se comunica debitorului în format letric sau prin posta electronica, la datele de contact precizate in contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanta oferit de creditor. Decizia poate fi comunicata si telefonic, cu respectarea obligatiei creditorului de inregistrare a convorbirii, dupa caz, in functie de optiunea exprimata de debitor. ’’ , a declarat Ministerul de Finante.

 

Citeste si : Noi reguli privind purtarea mastii de protectie. Ordin aprobat de Ministerul Sanatatii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.