Aceste medicamente pot duce la cresterea in greutate ! Vezi si tu care sunt

1
56

De foarte multe ori, cele mai multe medicamente au reactii adverse , printre care si cresterea in greutate. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema , este indicat sa intrerupi tratamentul si sa iei legatura cu medicul tau pentru a gasi o alta schema de tratament pentru afectiunea ta .

Shilpi Agarwal, medic de familie certificat in Washington, DC a spus ca este indicata verificarea greutatii inainte si dupa utilizarea oricarui tratament medicamentos.

Medicamente care tind sa aiba ca efect advers cresterea in greutate:

1. Medicamentele pentru migrena

Majoritatea medicamentelor pentru prevenirea sau diminuarea migrenelor pot duce la cresterea in greutate. Pe langa acestea este important de evitat si antidepresivele triciclice, alaturi de medicamentele antiseizante si medicamentele pentru presiunea arteriala care au aceeasi reactie adversa.

2. Anticonceptionalele

Previn aparitia unei sarcini nedorite , insa pot duce la fluctuatii in greutate ca urmare a dozei de progesteron. Aceste medicamente te ajuta in reglarea ciclului menstrual si al dezechilibrelor hormonale , insa trebuie sa ai in vedere si efectul advers – cel al cresterii in greutate.

3. Medicamentele pentru diabet

Insulina, pioglitazona si glipizida sunt medicamente utilizate in combaterea diabetului zaharat. Acestea pot avea ca efect cresterea in greutate deoarece glucoza poate intra mult mai usor in celule cu ajutorul insulinei. Este recomandat ca in cazul in care observi fluctuatii ale greutatii sa micsorezi aportul caloric.

4. Antihistaminice

Sunt administrate in tratarea eczemelor, a rinitelor sau alergiilor. Pot duce la cresterea in greutate ca urmare a blocarii productiei de histamina in organism.

5. Antidepresivele 

Desi imbunatatesc starea de spirit , cresc apetitul pentru carbohidrati. Cum carbohidratii contin mai multe calorii , exista posibilitate sa te confrunti cu o crestere in greutate.

Vezi si : Top 3 autobronzante perfecte pentru ten si corp

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.