24h.ro – Sursa ta zilnica de stiri

Reteta gogosi pufoase de casa

Nici gogosile nu mai au gustul de alta data! Ti-am pregatit o reteta de gogosi pufoase de casa, gustoase, cu umplutura sau simple. Nu ai nevoie de multe ingrediente iar rezultatul va fi pe gustul tuturor!

Exista mai multe tipuri de gogosi pe care le poti face acasa. Astazi, iti voi arata o reteta de gogosi pe care iti vei dori sa o salvezi! Aluatul nu se va opri din crescut! Mirosul placut al gogosilor ii va aduce la masa si pe cei mai pretentiosi!

Reteta gogosi pufoase de casa

Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente reteta gogosi de casa:

Mod de preparare gogosi de casa:

  1. Incalzeste laptele pe foc. Dupa ce s-a incalzit, opreste focul. Laptele nu trebuie sa fiarba;
  2. Adauga zaharul si drojdia in laptele caldut si lasa-l pana incepe sa faca spuma;
  3. Adauga o lingura de ulei, sarea si esentele de vanilie si lamaie;
  4. Adauga cele doua oua intregi in compozitie;
  5. Amesteca totul bine cu un tel pana la omogenizare;
  6. Adauga faina treptat, in timp ce framanti bine aluatul;
  7. Framanta aluatul pana devine elastic si nu mai este lipicios;
  8. Lasa aluatul gogosilor la crescut 30 min intr-un loc calduros;
  9. Dupa cele 30 min mai framanta o data aluatul, dupa care il vei lasa la dospit pentru inca 20 minute;
  10. Dupa ce a crescut suficient, poti intinde cu ajutorul facaletului aluatul pe blatul de lucru;
  11. Cu ajutorul unui pahar, decupeaza aluatul sub foma unor cercuri;
  12. Dupa ce ai decupat aluatul, lasa formele pentru 10 minute, timp in care isi vor mari volumul;
  13. In uleiul bine incins, la foc mediu, pune cate gogosi incap si asteapta pana se rumenesc pe o parte, apoi le poti intoarce;
  14. Scoate gogosile din ulei, lasa-le la scurs pe o farfurie, pe fundul careia ai asezat un prosop de bucatarie;
  15. Dupa ce s-a scurs uleiul, presara zaharul pudra cu aroma de vanilie peste gogosile tale;
  16. Gogosile pufoase de casa sunt gata. Pofta buna!

Gogosi de casa cu gem:

Respecta pasii din reteta de gogosi de casa de mai sus. In momentul in care ai intins aluatul, il vei decupa cu ajutorul unui pahar cu gura mai mare. Intinde bine forma rezultata!

Gogosile de casa sunt foarte pufoase si aromate. Poti incerca si gogosi de casa umplute cu ciocolata! Respecta reteta de mai sus si inlocuieste gemul cu Nutella sau Fineti!

Exit mobile version