Reteta gogosi pufoase de casa

0
344
Reteta gogosi pufoase de casa

Nici gogosile nu mai au gustul de alta data! Ti-am pregatit o reteta de gogosi pufoase de casa, gustoase, cu umplutura sau simple. Nu ai nevoie de multe ingrediente iar rezultatul va fi pe gustul tuturor!

Exista mai multe tipuri de gogosi pe care le poti face acasa. Astazi, iti voi arata o reteta de gogosi pe care iti vei dori sa o salvezi! Aluatul nu se va opri din crescut! Mirosul placut al gogosilor ii va aduce la masa si pe cei mai pretentiosi!

Reteta gogosi pufoase de casa

Iata de ce ai nevoie:

  • Un vas incapator in care vei framanta aluatul;
  • Un vas adanc in care vei praji gogosile;
  • un tel;
  • un facalet;
  • un pahar;

Ingrediente reteta gogosi de casa:

  • 500 g faina;
  • 2 oua;
  • esenta de vanilie;
  • esenta de lamaie;
  • 30g drojdie proaspata;
  • 350 ml lapte;
  • un praf de sare;
  • 1 lingura de zahar;
  • zahar pudra cu aroma de vanilie;
  • ulei pentru prajit;

Mod de preparare gogosi de casa:

Reteta gogosi de casa

  1. Incalzeste laptele pe foc. Dupa ce s-a incalzit, opreste focul. Laptele nu trebuie sa fiarba;
  2. Adauga zaharul si drojdia in laptele caldut si lasa-l pana incepe sa faca spuma;
  3. Adauga o lingura de ulei, sarea si esentele de vanilie si lamaie;
  4. Adauga cele doua oua intregi in compozitie;
  5. Amesteca totul bine cu un tel pana la omogenizare;
  6. Adauga faina treptat, in timp ce framanti bine aluatul;
  7. Framanta aluatul pana devine elastic si nu mai este lipicios;
  8. Lasa aluatul gogosilor la crescut 30 min intr-un loc calduros;
  9. Dupa cele 30 min mai framanta o data aluatul, dupa care il vei lasa la dospit pentru inca 20 minute;
  10. Dupa ce a crescut suficient, poti intinde cu ajutorul facaletului aluatul pe blatul de lucru;
  11. Cu ajutorul unui pahar, decupeaza aluatul sub foma unor cercuri;
  12. Dupa ce ai decupat aluatul, lasa formele pentru 10 minute, timp in care isi vor mari volumul;
  13. In uleiul bine incins, la foc mediu, pune cate gogosi incap si asteapta pana se rumenesc pe o parte, apoi le poti intoarce;
  14. Scoate gogosile din ulei, lasa-le la scurs pe o farfurie, pe fundul careia ai asezat un prosop de bucatarie;
  15. Dupa ce s-a scurs uleiul, presara zaharul pudra cu aroma de vanilie peste gogosile tale;
  16. Gogosile pufoase de casa sunt gata. Pofta buna!

gogosi pufoase

Gogosi de casa cu gem:

reteta gogosi cu gem

Respecta pasii din reteta de gogosi de casa de mai sus. In momentul in care ai intins aluatul, il vei decupa cu ajutorul unui pahar cu gura mai mare. Intinde bine forma rezultata!

  • adauga o lingura de gem (Poti folosi orice gem. Dulceata este prea lichida pentru aceasta reteta si poate curge din gogosi);
  • impatureste gogoasa, astfel incat gemul nu are pe unde sa curga in momentul prajirii;
  • prajeste gogosile de casa cu gem in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti.
  • Lasa-le la scurs, iar apoi poti presara zaharul pudra pe ele;
  • Gogosile umplute cu gem sunt gata. Pofta buna!

Reteta gogosi pufoase de casa

Gogosile de casa sunt foarte pufoase si aromate. Poti incerca si gogosi de casa umplute cu ciocolata! Respecta reteta de mai sus si inlocuieste gemul cu Nutella sau Fineti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.