Tratamentul administrat lui Trump va fi testat pe pacienti. Institutul Matei Bals a primit aprobarea!

0
50
Institutul Matei Bals a primit aprobarea

Tratamentul administrat presedintelui Donald Trump va fi testat pe pacienti. Institutul Matei Bals a primit aprobarea! Cocktailul de anticorpi poate fi folosit ca vaccin?

Agentia Nationala a Medicamentului a aprobat inceperea testarii de catre medicii de la Institutul Matei Bals a tratamentului administrat lui Donald Trump. Tratamentul contine un cocktail de anticorpi.

Conform jurnalistilor Aleph, medicii au avut de asteptat o perioada de doua luni pentru a putea incepe studiile clinice. Singura unitate medicala europeana care va participa la acest studiu este Institutul Matei Bals.

1200 de pacienti au participat la studiul realizat in America. Rezultatele sunt favorabile iar tratamentul pare promitator.

Cocktailul de anticorpi a fost produs de compania Regeneron. In urma infectarii cu noul coronavirus, Presedintele Donald Trump a beneficiat de acest tratament.

Tratamentul administrat lui Trump va fi testat pe pacienti. Institutul Matei Bals a primit aprobarea!

Chiar daca tratamentul exista de aproximativ 2 luni in Institutul Matei Bals, medicii nu au putut incepe testarea, neavand aprobarea Agentiei Nationale a Medicamentului.

”Pana ieri erau aproximativ doua luni de cand lipsea aprobarea pentru acest studiu din partea Agentiei Nationale a Medicamentului, din fericire, acest studiu este activ de ieri.” , a declarat Adrian Marinescu, medic infectionist la Institutul Matei Bals.

Tratamentul se administreaza o singura data, de preferat chiar la debutul bolii.

“Acesti anticorpi pot tine loc si de vaccin. Exista si posibilitatea, foarte interesanta, de a face profilaxie la persoanele care reprezinta contacti directi, cand cineva are un contact direct dovedit, acesti anticorpi pot fi folositi”, a adaugat Adrian Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.