VIDEO | Candidat la primarie, retinut pentru trafic de droguri

0
59
candidat la primarie retinut

Un candidat la primarie din Timis a fost retinut pentru trafic de droguri. Acesta are in casa un tablou cu portretul lui Pablo Escobar. Procurorii DIICOT au descoperit o retea de traficanti de droguri.

Traficantii aduceau cu ajutorul unei firme de curierat substante interzise din Spania. Acestea erau vandute in Timisoara. Candidatul PNL la primaria comunei Giera din Timis, facea si el parte din aceasta retea, conform pressalert.ro.

Candidat la primarie, retinut pentru trafic de droguri

candidat la primarie retinut

Candidatul a fost retinut de catre autoritati. Pe langa Ionut Marius Ciornenchi, candidatul PNL la primaria comunei Giera, alte doua persoane sunt cercetate in libertate sub control judiciar. Acestia sunt urmariti pentru trafic international de droguri si trafic de droguri de risc.

Inculpatii au desfasurat activitati de introducere de droguri pe teritoriul Romaniei, din Spania, pentru a le distribui catre lideri marcanti din randul traficantilor de astfel de substante de pe raza municipiului Timisoara. Drogurile erau introduse pe teritoriul tarii noastre prin intermediul unei firme de curierat și erau ridicate de catre inculpati de la curier folosind de documente de identitate false”, conform comunicatului DIICOT.

In locuinta candidatului PNL, Ionut Marius Ciornenchi, a fost gasit un portret al celebrului Pablo Escobar.

Comunicatul DIICOT:

La data de 31.07.2020, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore a unui inculpat, iar fata de alti doi s-a dispus masura controlului judiciar pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de risc si trafic intern de droguri.

In cauza s-a stabilit faptul ca inculpatii au desfasurat activitati de introducere de droguri pe teritoriul Romaniei, din Spania, pentru a le distribui catre lideri marcanti din randul traficantilor de astfel de substante de pe raza municipiului Timisoara. Drogurile erau introduse pe teritoriul tarii noastre prin intermediul unei firme de curierat si erau ridicate de catre inculpati de la curier folosind de documente de identitate false.

La data de 30.07.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti – SCCO Ilfov au efectuat o actiune de prindere in flagrant, pe raza orasului Bocsa, judetul Caras-Severin, a 2 inculpati dupa ce acestia au ridicat de la firma de curierat un colet expediat din Malaga, Spania, si avand asupra lor suma de 800 de lei, o carte de identitate cu date falsa, un grinder si fragmente vegetale.

In urma activitatilor investigative a fost ridicata si cantitatea de 1,488 kg. cannabis.

La aceeasi data, procurorii DIICOT – Structura Centrala, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti – SCCO Ilfov au efectuat un numar de 3 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Timisoara si a localitatii Giera, in urma carora au fost ridicate o tigareta confectionata artizanal cu cannabis, o folie din aluminiu cu o substanta pulverulenta susceptibila a fi cocaina, sumele de 4.550 de euro si 5.000 de lei, 7 telefoane mobile, 2 cantare electronice, 30 de pungi de vidare, un grinder si un bong.

In cursul zilei de astazi, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Actiunea a beneficiat de sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Timisoara si SCCO Caras-Severin si al jandarmilor Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.
Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.