12 moduri de a face față unor oameni încăpățânați

0
67
oameni încăpățânați

Dacă în jurul tău se află oameni încăpățânați precum partenerul, părinții sau colegii de muncă te poți considera norocos. Oamenii încăpățânați pot fii enervați, stresanți și te pot scoate din minți. Odată ce înveți să lucrezi cu oamenii încăpățânați și nu împotriva lor vei fii șocat cât de puternic, deștept și inteligent ești.

Iată 12 moduri de a face față unor oameni încăpățânați!

1. Adoptă o nouă atitudine.

Vizualizează oamenii încăpățânați ca pe o modalitate de a-ți crea o versiune mai buna a ta. Sigur ai mai auzit că nu poți schimba oamenii din jurul tău dar te poți schimba pe tine. Ei bine, asta este șansa ta! Schimbă-ți modul de a vedea acei oameni încăpățânați.

2. Ia o pauză.

Rezistă tentației de a te certa cu ei. Controlul impulsivității este o putere de caracter care te va ajuta pe tine. Nu renunța în față impulsivității. Scuză-te și du-te la baie sau în oricare alt loc unde te poți calma, țipa și eliberează-ți nervii. Apoi întoarce-te înapoi cu o atitudine calmă.

3. Joacă șah.

Plănuiește-ți conversațiile strategic. Mișcarea potrivită, alături de cuvintele corecte pot transforma certurile în reușite pozitive. Fă tot ce poți pentru a nu spune unor oameni încăpățânați ca nu au dreptate sau că greșesc. Prezintă-ți opinia diferit cu respect și demnitate.

4. Fă-i să asculte ce ai de zis.

Stai jos. Nu vorbii cu iubitul dacă el este la baie și tu stai în pat. Încearcă să păstrezi conversația într-un mod business. Fii atent la volumul și tonul vocii tale. Nu uita, vorbește față în față și de la inimă la inimă.

5. Momentul potrivit.

Așteaptă momentul potrivit pentru a-ți spune opinia. Dacă vorbești cu un bărbat, dă-i prima dată de mâncare. Dacă vorbești cu o femeie, verifică prima dată în ce stare se află înainte de a începe să vorbești. Dacă este stresată și nervoasă sau dacă este calmă și zâmbitoare. Întreabă-te pe tine dacă este momentul potrivit să-ți prezinți opinia.

6. Mergi încet.

Ăsta e un proces. Învață să aștepți, descoperă cât de răbdător poți fii. Îți ia timp să deschizi o minte închisă.

7. Împarte în segmente.

Oamenii încăpățânați suferă de pierdere temporară de auz. Singura opinie pe care o aud este a lor. O opinie diferită trebuie livrată în porții mici. Plantează semințe, lasă pietricele, apoi lovește. Porțiile mici sunt mai ușor de digerat.

8. Gândește din punctul lor de vedere.

Exersează compasiunea. Este greu să fii răbdător cu o persoană care te pune cu spatele la zid. Dar încearcă să înțelegi, fără a face o psihanaliză completă, ceea ce vede el. Dacă ai patru frați și te bucuri să-ți vezi și partenerul, partenerul tău, care este singur la părinți nu v-a înțelege de ce vrei să vă vedeți la cină o dată pe săptămână.

9. Oamenii încăpățânați sunt deștepți, fac afaceri bune și iau decizii grozave.

Nu te grăbi să-i schimbi. Schimbă-ți modul de gândire. Realizează că o atitudine asemănătoare unui zid este o caracteristică pozitivă. Persistența este un lucru bun. Încăpățânarea este apropiată de perseverență. Toate sunt trăsături de care ai nevoie pentru a avea succes. Gândește-te cum te pot avantaja pe tine.

10. Domină.

Nu te antura în atitudinea lui de a spune nu și a fii contra la tot. Vezi prin ea, identific-o, accept-o și ia controlul asupra cum vei manevra tu situația. Fără a-l pune jos, încearcă să-i vezi punctul de vedere și respectuos arată-i că opinia lui este importantă. Apoi cere-i cu blândețe să-ți respecte opinia ta diferită.

11. Respiră adânc.

Să ai de-a face cu oameni încăpățânați este obositor. Se simte ca și cum ai merge pe coji de ou. De fiecare dată când faci un pas poți auzi pocniturile de sub picioarele tale. Orice ai spune nu este ceea ce ar trebui să spui.

12. Bucură-te de noul tu.

După ce ai stăpânit aceste aptitudini, tu vei stăpânii conversația. Acum ești mai calm, mai inteligent și mai puternic decât erai înainte. Pare multă muncă dar dacă continui să practici aceste lucruri va deveni ceva natural. Gândește-te la asta : Unii din cei mai mari contribuitori ai societății au o minte și o voință puternică. Unde am fii fără încăpățânarea lui Steve Jobs, Jeff Bezos și Bill Gates? Încăpățânarea este impulsul de a trece peste provocări.

Este o linie fină între încăpățânare și persistență. Nu e ușor să te descurci cu oamenii care au o voință puternică, mai ales când vine vorba de aptitudinile umane. Dar în mod destul de ironic, poate fii una dintre cheile spre succes. Determinarea și persistența sunt trăsături de caracter necesare pentru succes.

Chiar și Bill Gates a admis că este încăpățânat. Într-un interviu din revista Rolling Stone, unde Bill Gates a fost întrebat: “L-ai menționat pe Mark Zuckerberg. Când te uiți la ceea ce a făcut, vezi ceva din tine în el?” Gates a răspuns:  “Sigur. Amândoi am abandonat Harvard și amândoi avem viziuni puternice și încăpățânate despre ce ar putea face software-ul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.