Ascendentul, descendentul și influența lor în viețile noastre.

0
107
ascendentul și descendentul

Dacă ești pasionat de horoscop, trebuie să știi că zodia nu este singura care te poate influența. Ascendentul și descendentul contribuie și ele destul de mult la caracterul tău.

Ce este ascendentul?

Ascendentul reprezintă unul dintre cele mai importante puncte în horoscopul personal. El reprezintă constelația zodiacală ce se află la răsărit în momentul nașterii. Motiv pentru care ora și locul nașterii sunt esențiale pentru calcularea ascendentului. Poți calcula ascendentul AICI.

Cunoscând semnul zodiacal în care se află ascendentul putem trage putem trece concluzii asupra temperamentului, caracterului fizic, vitalității și sensibilității unei persoane.

Există astrologi care susțin că devenim mai puternic influențați de ascendent după vârsta de 30 de ani. Chiar dacă influența ascendentului se resimte pe parcursul întregii vieți. Vârsta de 30 de ani corespunde maturizării și conturării clare de personalitate. Ceea ce determină caracteristicile ascendentului să devină mai evidente.

Ce este descendentul?

Descendentul este punctul opus ascendentului. Zodia care se află în descendent ne caracterizează personalitatea într-o relație respectiv modul în care suntem percepuți de persoanele care intră în contact cu noi.

Descendentul ne oferă informații despre modul cum ne comportăm în relațiile de căsătorie, relațiile de interes, parteneriatele de afaceri dar și în dușmănii și rivalități.

De aceea, pentru a ne cunoaște sau pentru a cunoaște mai bine persoanele din jurul nostru, este important să cunoaștem ascendentul și descendentul.

Ascendentul în Berbec – Descendentul în Balanță

Nativii care au ascendentul în berbec se caracterizează prin: impulsivitate, nerăbdare, o fire energică, independență, agresivitate îi sunt foarte competitiv. Ascendentul în berbec îți poate oferi foarte multă forță dar nu și autocontrol. Datorită faptului că berbecul este semn de foc, te poți aprinde foarte repede, devenind impulsiv și agresiv. În ceea ce privește relațiile, nativul cu ascendentul în berbec se dovedește extrem de înțelegător cu partenerul și persoanele apropiate. De asemenea, caută mereu să aibă un partener.

Pentru că balanța este opusă berbecului, ea devine zodia descendentului tău. Nativii cu descendentul în balanță sunt guvernați de planeta Venus, planeta iubirii și a romantismului. Deci te vei simți natural atras de căsătorie și îți este dificil să trăiești singur. La capitolul relație, vei recurge destul de des la compromisuri pentru a avea liniște în casă. Pentru că balanțele adoră să fie înconjurate de oameni, socializarea și romantismul vor fii mereu punctele tale forte. Vei spune mereu ce ai de spus fără să-ți pese de părerea celor din jur, preferând adevărul și sinceritatea. De asemenea este destul de rar, aproape imposibil să-ți ceri iertare.

Ascendentul în Taur – Descendentul în Scorpion

Ascendentul în taur te face o persoană dură și greu de controlat, cu o dorință imensa de a poseda. Nu te vei simți împlinit până nu te înconjori de cât mai multe bunuri materiale și dovezi palpabile. Te conturezi ca pe o persoană lentă, încăpățânată, ușuratică, plină de sine și lipsită de emoții. La capitolul relații, nativii cu ascendentul în taur sunt foarte pasionali și au un apetit sexual destul de mare. Sunt capabili să creeze un cămin sigur pentru persoana iubită.

Descendentul în scorpion descrie tipologia amantului secret. Deși se îndrăgostesc repede de mister și senzualitate, le trece când nu mai au nimic de descoperit. Nativii cu descendentul în scorpion sunt caracterizați prin: instabilitate, cruzime, obsesivitate, agresivitate și teamă de vulnerabilitate. De obicei, relațiile sunt de du-te-vino.

Ascendentul în Gemeni – Descendentul în Săgetător

Nativul cu ascendentul în gemeni este schimbător și capricios dar reușește mereu să rămână cu picioarele pe pământ. Se caracterizează prin: imaginea omului vorbăreț, prietenos, sociabil și foarte inteligent. Adoră conversațiile pe orice temă, atâta timp cât se simte stimulat intelectual. Își cunoaște foarte bine limitele și pune totul sub semnul întrebării. La capitolul relații, simte nevoia de independență și nu suportă geloziile.

Descendentul în săgetător emană energia justiției și a dreptății. Nu suporți oamenii mincinoși, dezagreabili și gălăgioși. Ești o fire care ține de faptele dovedite științific și nu suporți să te afli în preajma oamenilor care nu gândesc înainte să vorbească. Îți este foarte greu să treci peste dacă te simți înșelat sau mințit. Nu ești fan al căsătoriei dar îți place să trăiești în doi. Persoanele cu descendentul în săgetător pot fii îndrăgostite de mai multe persoane în același timp.

Ascendentul în Rac – Descendentul în Capricorn

Cei care au ascendentul în rac sunt preocupați de grija pentru cei apropiați. Știe să fie protector fără a fii posesiv. Îți place să fii tăcut și să stai în umbră, să asculți cu atenție fără a spune prea multe. Nativii cu ascendentul în rac sunt intuitivi, emotivi și sensibili. Pentru a se proteja, aceștia au tendința să nu dezvăluie prea multe despre ei. Se dedică complet familiei sau persoanei iubite.

Descendentul în capricorn determină nativul să caute stabilitate și relații pe termen lung. Nativii care au descendentul în rac se definesc prin a fii persoane grijulii, caldă, înțelegătoare, plină de compasiune și blândă cu animalele și copii. Dar poate devenii și rece, detașat și insensibil. Privesc lumea într-o manieră ierarhică. Caută relații care să le ofere confort și stabilitate pe termen lung.

Ascendentul în Leu – Descendentul în Vărsător

Nativii cu descendentul în leu sunt echilibrați, sigur pe sine, ordonați și au o rezistență psihică deosebită. Sunt mereu în căutare de atenție, întorcând întotdeauna privirile prin zâmbetul strălucitor, firea copilăroasă, sex-appeal și îmbrăcăminte extravagantă. Au o fire iubitoare de distracție și creativitate. E imposibil să nu iubești un nativ cu descendentul în leu.

Descendentul în vărsător este atras de cunoaștere. Pentru ei este importantă asumarea și responsabilitatea. Sunt firi prietenoase și răbdătoare. Adesea relațiile lor pe plan sentimental evoluează din relații de prietenie. Încearcă să facă tot posibilul pentru a ajuta și susține persoanele apropiate. Pentru că vărsătorul este considerat un semn avangardist, relația de cuplu poate avea o altfel de viziune pentru aceștia. Pot fii interesați de relații neconvenționale.

Ascendentul în Fecioară – Descendentul în Pești

Ascendentul în fecioară este mereu preocupat de ceva. Ei simt permanent nevoia de a cerceta în profunzime orice detaliu. Obiectivul tău ce concentrează pe ceea ce trebuie reparat și vezi lumea ca fiind plină de greșeli. porți mereu o mască neutră pentru a ascunde firea iubitoare și grijulie pe care o ai. În relațiile cu ceilalți dai dovadă de prietenie și atașament dar ai tendința să devii pisălog.

Nativii cu descendentul în pești sunt caracterizați de dezordine, lene, naivitate și sensibilitate. Nativii care au ascendentul și descendentul în aceste zodii tind să nege existența trăsăturilor ascendentului refuzând să le considere parte din sinele lor. Au tendința de a se sacrifica pentru ceilalți, dând dovadă de spirit de sacrificiu și generozitate nemărginită. Pentru că au o abordare mai idealistă despre viață, nativii pot avea mai multe căsătorii.

Ascendentul în Balanță – Descendentul în Berbec

Frumusețea exterioară este caracteristica de baza a nativilor cu ascendentul în balanță. Ei se caracterizează prin aspectul plăcut, rafinament, eleganță și carismă. Posedă un echilibru interior care le va spune când ceva nu este în regulă. Simțul de corectitudine le oferă o convingere puternică de onoare și încredere. Din cauza dorinței permanente de a afea prieteni, nativii se grăbesc să stabilească cele mai nepotrivite relații. Pe plan sentimental este un îndrăgostit perpetuu cu un apetit sexual deosebit.

Datorită descendentului în berbec nu agreezi egoismul, grosolănia, comportamentul agresiv, gălăgios, nesuferit și egoist. Nativii care au descendentul în zodia berbec dezvoltă relații pe baza unor pasiuni aprinse și al unui magnetism puternic. Pentru ei viața sexuală este foarte importantă. Din punct de vedere sexual, al pasiunilor interzise sunt definiția perfectă a amantului secret. Caută parteneri care să-i domine și sunt destul de grăbiți la capitolul căsătorie. Pot face alegeri neinspirate.

Ascendentul în Scorpion – Descendentul în Taur

Nativul cu ascendentul în scorpion este foarte energic, bun organizator, hotărât, perseverent și un lider înnăscut. Este adeptul cunoașterii de sine, se autoanalizează cu obiectivitate și nu ezită să-și recunoască defectele. Are tendința de a crede că oamenii au mai multe intenții decât spun. În plan sentimental pun foarte mult preț pe siguranța relațiilor dar au tendința să exagereze și să devină posesivi și geloși.

Datorită guvernării planetei Venus, nativii cu ascendent în taur tot fii extrovertiți, senzuali, romantici și prietenoși. Adoră să primească daruri și gesturi romantice și adesea sunt prinși visând cu ochii deschiși. Au tendința să fie manipulatori pentru ai face pe oameni să acționeze după bunul lui plac. Pe plan sentimental caută stabilitate.

Ascendentul în Săgetător – Descendentul în Gemeni

Cu un ascendent în săgetător aveți tendința să vedeți totul în roz. îți doreați să ai o viață prinț de spontaneitate și aventură și nu ai nicio reținere în a-ți schimba brusc viața pentru a obține acest lucru. Nativii sunt lipsiți de prejudecăți, spontani, plini de entuziasm, energici, încrezători în forțele proprii și capabili să-i mobilizeze pe cei din jur, au un spirit sălbatic și iubitor de libertate. Le place să învețe despre cultură, filozofie, societate și oameni. În plan sentimental, este pasional și are un apetit sexual debordant. Se plictisește repede în lipsa provocărilor și este predispus depresiilor, reușind cu greu să iasă din ele.

Datorită descendentului în gemeni, ai tendința să vezi oamenii ca fiind mincinoși și cu două fețe. Nu suporți să ți se limiteze imaginația și creativitatea. Gemenii sunt nestatornici și nu știu niciodată ce vor, energia lor fiind în mai multe locuri în același timp. Natura curioasă îi face să pună foarte multe întrebări, simțind permanent o sete de cunoaștere și de învățare. Dacă această persoană se închide și nu vorbește e un semn foarte rău. Pentru că emană o energie prietenoasă, relațiile lor sunt aproape fraterne. În plan sentimental, aveți nevoie de un partener care să vă stimuleze atât din punct de vedere sentimental cât și intelectual pentru că sunteți o fire care se plictisește foarte repede.

Ascendentul în Capricorn – Descendentul în Rac

Ascendentul în capricorn este un semn cu un comportament liniștit, grijuliu, detașat, rezervat și are o aură de profesionist. Are tendința de a-și ignora calitățile și a-și subestima valoarea. Nativii cu ascendentul în capricorn sunt responsabili, muncitori, ambițioși și orientați spre carieră. În general, este cerebral și pragmatic. Pe plan sentimental este foarte sensibil, sentimental și poate deveni extrem de protector.

Cei aflați cu descendentul în semnul racului fac parte din tipologia maternă. Acești nativi simt nevoia să ocrotească, să protejeze și să aibă grijă de persoanele din jurul lui. Acest comportament poate fii cu două tăișuri, mai ales în relațiile de dragoste. Sunt foarte serioși în privința căsătoriei și foarte atenți când vine vorba despre alegerea partenerului de viață.

Ascendentul în Vărsător – Descendentul în Leu

Ascendentul în vărsător te face unic și diferit. Timiditatea și neimplicarea emoțională este destul de pregnantă. Ești amabil și prietenos dar foarte selectiv cu persoanele cărora le permiți să întreacă limita și să se apropie de tine. Nativii cu acest ascendent sunt unici, diferiți de toți ceilalți și încrezători. În plan sentimental trăiește în contradictoriu. Vrea relație dar nu își dorește să renunțe la libertate. Poate fii încăpățânat și pervers.

Descendentul în leu este un extrovertit care adoră să fie înconjurat de oameni. Are o energie paternă, protectoare, generoasă și plină de bunăvoință. Are nevoie de o persoană care să-l admire și să-l prețuiască. Trebuie să evite să-și controleze, domine și să impună partenerului de cuplu. În plan sentimental, va alege partenerul care-l va ajuta să-și contureze propriile ambiții.

Ascendentul în Pești – Descendentul în Fecioară

Nativul cu ascendentul în pești este cel mai sensibil și vulnerabil din întreg zodiacul. Aceștia au o fire permanent schimbătoare, stări de spirit oscilante și privirea li se schimbă des. Este timid, fără încredere îi sine și are înclinații artistice. În plan sentimental trebuie să aibă grijă ca lumea să nu profite de firea lui sensibilă și credulă.

La descendentul în fecioară se poate observa o curiozitate înnăscută, mai ales pe plan romantic. Acești nativi pot deveni cicălitori față de partenerul de cuplu. Din cauza setei de cunoaștere are o tendință exagerată de a pune întrebări și a afla răspunsuri. În relațiile de familie este mai interesat de sănătate, siguranța maternă și asigurarea hranei. Preferă să fugă de conflicte în loc să le înfrunte. În alegerea partenerului de cuplu este foarte critic și fixist, motiv pentru care există posibilitatea mai multor căsătorii.