Antonov 225 | S-a confirmat reconstruirea celui mai mare avion din lume.

0
32
Antonov 225

Antonov 225, cel mai mare avion din lume a fost distrus în urma bombardamentelor care au avut loc pe Aeroportul Antonov, lângă Kiev.

An-225 este un avion de tip cargo de mare capacitate, proiectat și construit de Antonov ASTC. Avionul intrase în cartea Recordurilor cu peste 240 de recorduri dobândite. La decolare, avea până la 640 de tone. Aeronava a fost construită pentru a transporta naveta spațială sovietică Buran. Mai apoi fiind folosită pentru a transporta diferite structuri gigantice pe calea aerului.

Din păcate, aeronava a fost distrusă îi urma bombardamentelor din Ucraina. unde forțele ruse și ucrainiene se luptau pentru a cuceri Aeroportul Hostomel.

Potrivit CNN distrugerea celui mai mare avion comercial din lume a fost imaginea cheie a începutului invaziei de către Rusia în Ucraina. în Februarie Antonov An-225 a fost atacat la baza sa din Hostomel, lângă Kiev.

“Visul nu va muri niciodată”

A fost mesajul de pe twitter al producătorilor după incident. Acum producătorii anunță reconstruirea aeronavei și par să se țină de cuvânt.

Poreclit Mriya (semnificația cuvântului vis în ucraineană)- avionul masiv era cunoscut drept cel mai mare și cel mai greu avion din lume.

Distrugerea lui a fost anunțată în data de 27 Februarie 2022 prin anunțul pe twitter al ministrului din Ucraina, Dmytro Kuleba. Ministrul anunța că “Rusia a distrus Mriya dar nu ne va distruge niciodată visul la un stat European, democratic, puternic și liber.”

Compania Antonov a declarat în acea perioadă că momentan nu poate evalua condiția aeronavei. Cu toate acestea, luni a anunțat ca proiectul de reconstruire deja a început. În timp ce estima cheltuielile reparației, compania a ajuns la suma de 500- 502 milioane de dolari. Compania a promis mai multe informații după ‘ victorie ‘.

Producătorii anunță că deja au 30% din componentele necesare.

Inițial, compania care manageriază Antonov, a declarat că reconstruirea este estimată la 3 miliarde de dolari. Bani pe care Rusia urmează să plătească. Reconstruirea va dura în jur de 5 ani.