3 filme despre succesul feminin si ce presupune acesta

0
410
succesul

 

Drumul femeilor catre succesul in plan profesional este de multe ori dificil si implica sacrificii. Intr-o lume condusa de barbati, in care sexul frumos este limitat la activitati care nu implica riscuri majore, doar cele mai puternice si ambitioase vor reusi.

Aceste capodopere evidentiaza calea catre succes, strabatuta de 3 personalitati diferite.

 

Coco Before Chanel (2009)

“Coco Before Chanel” urmareste drumul greu catre succes al celebrei creatoare de moda Gabrielle Bonheur Chanel(Audrey Tautou). Perseverenta, ambitia si personalitatea puternica o ajuta sa invinga viata modesta pe care a dus-o inca din copilarie. Intr-o lume condusa de barbati, aceasta s-a remarcat prin ideile inovatoare cu care a intrat in lumea modei. “Coco” Chanel a ramas simbolul succesului feminin.

 

The Devil Wears Prada (2006)

Filmul “The Devil Wears Prada” o prezinta pe Andy Sachs (Anne Hathaway), o tanara cu dorinta de afirmare, care isi propune sa devina asistenta ideala a celebrei Miranda Priestly (Meryl Streep), o editoare apreciata in lumea modei. Initial este incantata de puterea si beneficiile deprinse prin intermediul noului ei statut, dar sacrificiile care trebuie facute o pun pe tanara in dificultatea de a alege intre o viata simpla sau o cariera de succes.

 

Joy – 2015 

Filmul spune povestea unei tinere mame singure, Joy Mangano(Jennifer Lawrence) care renunta la aspiratiile sale pentru a-si ajuta familia. Desi o femeie capabila din punct de vedere profesional, aceasta se limiteaza la treburile casnice, fiind nevoita sa aiba grija atat de copii cat si de parintii acesteia. Totul se va schmba din momentul in care Joy are o idee stralucita pe care o va pune in practica. Aceasta va cunoaste drumul plin de obstacole catre succes, dar si calea catre faliment.

 

“Gabrielle Bonheur Chanel”, “Andy Sachs” si “Joy Mangano” reprezinta 3 personalitati cu viziuni diferite asupra succesului care au in comun personalitatea puternica si perseverenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.