Papa Francisc ne asigura ca Dumnezeu ne iubeste pe toti, „chiar si pe cei mai rai dintre noi”

0
89
Papa Francisc a sarbatorit Liturghia de Craciun

Papa Francisc i-a asigurat pe credinciosi in ajunul Craciunului ca Dumnezeu ne iubeste pe toti, „chiar si pe cei mai rai dintre noi”  in timp ce a sarbatorit cu bucurie nasterea lui Hristos dupa un an mai putin bucuros plin de scandaluri.

 

Cu un cor care canta imnul clasic de Craciun „Primul Noel”, Francisc a mers pe culoarul central al Bazilicii Sf. Petru si a dezvaluit o statuie a nou-nascutului Iisus, situata la poalele altarului.

 

Francisc a spus ca nasterea lui Isus, pe care crestinii o comemoreaza in ziua de Craciun, a fost o amintire a iubirii neconditionate a lui Dumnezeu pentru toata lumea, „chiar si pentru cei mai rai dintre noi”.

 

„Dumnezeu nu te iubeste pentru ca gandesti si actionezi asa cum trebuie”, a spus el. „Este posibil sa aveti idei gresite, este posibil sa fi facut greseli enorme, dar Domnul continua sa te iubeasca.”

 

In acelasi timp, el a cerut insa credinciosilor sa isi permita sa se transforme prin „dragostea nebuna” a lui Isus si sa inceteze sa incerce sa-i schimbe pe altii.

 

„Sa nu asteptam ca vecinii nostri sa fie buni inainte de a le face bine,ca biserica sa fie perfecta inainte de a o iubi, pentru ca altii sa ne respecte inainte de a-i sluji. Sa incepem cu noi insine ”, a spus el.

 

Francisc a subliniat frecvent apelul sau pentru „convertirea personala”, crezand ca adevarata reforma nu poate fi impusa din inalt, ci discernuta din interior. In mod similar, el a denuntat atitudinea „mai presus decat tine” a puristilor doctrinali, care au criticat deschiderile sale progresive catre homosexuali si divorturi.

 

Acesti critici s-au concentrat asupra abuzurilor sexuale si a scandalurilor financiare care au tulburat papalitatea papei iezuit, in varsta de 83 de ani.

 

Scandalurile il vor urmari pe Papa Francis in 2020, evolutia unei investigatii privind coruptia implicand sute de milioane de dolari in donatii catre Sfantul Scaun si publicarea unui raport despre ceea ce stia Vaticanul despre fostul cardinal Theodore McCarrick, care a fost acuzat de abuzul sexual de adulti si minori fiind doar unele dintre probleme.

 

Incepe cateva zile aglomerate pentru Papa Francisc, inclusiv un discurs de Ziua Craciunului, rugaciuni de seara, o veghe de Revelion si o Liturghie de 1 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.