4 persoane decedate din cauza dezinfectantului pentru maini!

0
259
persoane decedate din cauza dezinfectantului

4 persoane decedate din cauza dezinfectantului pentru maini cu metanol!

15 persoane s-au intoxicat cu metanol, substanta gasita in dezinfectantii pentru maini. Acestea au ingerant cantitati de dezinfectant. Patru persoane au decedat din cauza ingerarii substantei metanol.

In Arizona si New Mexico au fost raportate 15 cazuri de intoxicari cu metanol. Dezinfectantii pentru maini ar trebui sa contina doar etanol sau izopropanol. Otravirea severa cu metanol poate duce la orbire, sau chiar moarte.

Patru persoane decedate din cauza dezinfectantului pentru maini!

Folosirea dezinfectantului pentru maini pe baza de alcool este recomandata doar in cazul in care apa si sapunul nu sunt disponibile. Pentru evitarea infectarii cu noul coronavirus, igienizarea mainilor este o masura necesara.

Desi Food and Drug Administration (FDA) aproba doar dezinfectanti pe baza de etanol si izopropanol, mai multe companii vand produse pe baza de metanol. Este recomandata analizarea dezinfectantilor inaintea folosirii acestora. A nu se folosi dezinfectanti pe baza de metanol! 

Metanolul este un alcool cu structura cea mai simpla. Acesta este foarte toxic pentru organismul uman. Metanolul in stare lichida are un gust si miros foarte puternic si neplacut. Poate fi folosit ca aditiv al combustibililor, cum ar fi benzina. Intoxicatia cu metanol poate aparea nu doar in urma ingerarii acestuia, ci si prin inhalare sau contact cu ochii.

Au fost raportate doar 15 cazuri de persoane intoxicate cu metanol, dar numarul ar putea fi mult mai mare. Dintre cele 15, 4 persoane au decedat, iar 3 au fost externate cu deficiente de vedere, conform CDC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.