Scenariu sumbru: Bill Gates revine cu inca un avertisment!

0
82
Gates revine cu inca un avertisment

Bill Gates revine cu inca un avertisment negru pentru omenire. Ce se va intampla in urma pandemiei de coronavirus?

Unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei considera ca schimbarile climatice si emisiile de gaze cu efect de sera vor provoca o criza mult mai mare decat cea provocata de coronavirus.

Din estimarile lui Bill Gates, intelegem ca in jurul anului 2060 omenirea se va confrunta cu o problema mult mai mare decat cea provocata de pandemia COVID-19. Efectul de sera creat de emisiile de gaze si schimbarile climatice vor fi mai periculoase decat un simplu virus. Rata mortalitatii ar putea creste rapid.

Scenariu sumbru: Bill Gates revine cu inca un avertisment!

Bill Gates a anuntat prin intermediul site-ului propriu, gatesnotes.com, ca ar trebui sa inceapa imediat rezolvarea problemei, dar ar putea fi dificil in conditiile actuale.

”Chiar daca lumea munceste sa opreasca noul coronavirus si sa inceapa sa-si revina din pandemie, avem nevoie, de asemenea, sa actionam acum pentru a evita un dezastru climatic, prin construirea si dezvoltarea inovatiilor care ne vor ajuta sa eliminam emisiile de gaze cu efect de sera” a anuntat Bill Gates.

Bill Gates prevede ca in jurul anului 2100 schimbarile climatice ar putea provoca un adevarat dezastru. Acestea ar putea fi de 5 ori mai mortale decat cele prevazute in anul 2060.

”In urmatorii 10-20 de ani, daunele economice generate de schimbarile climatice vor fi la fel de rele ca si cum am avea pandemie de COVID-19 la fiecare 10 ani. Si, pana la finalul secolului, va fi mult mai rau daca lumea ramane la actualele emisii de carbon”, a anuntat acesta.

Prevenirea este una dintre masurile pe care Bill Gates le considera obligatorii pentru a nu se ajunge in situatiile prevazute de acesta.

Bill Gates: ”Punctul cheie nu este ca schimbarile climatice pot fi dezastruoase, ci este ca, daca invatam lectiile COVID-19, putem aborda schimbarile climatice mai informati cu privire la consecintele inactiunii si mai pregatiti sa salvam vieti si sa prevenim cel mai rau rezultat posibil. Criza globala curenta ne poate oferi informatii despre raspunsul nostru la urmatoarea criza” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.