4,7 milioane de lei va costa un soft de recunoastere faciala

0
82
milioane de lei

Softul de recunoastere faciala va costa aproximativ 4,7 milioane de lei si va putea indentifica persoanele dupa imaginile furnizate de camerele de supraveghere de telefoanele mobile.

Specialistii spun ca sistemul IT urmeaza sa genereze o crestere a calitatii serviciului de ordine si siguranta publica in beneficiul cetateanului.

“Implementarea unei tehnologii in domeniul recunoasterii faciale va permite Politiei Romane sa includa aceasta metoda ca masura in combaterea si elucidarea cazurilor asociate furtului de identitate sau documentelor pierdute sau furate, precum si identificarea suspectilor care comit sau intentioneaza sa comita fapte de natura penala (terorism, infractiuni cu violenta etc.). Solutia va oferi functionalitati de cautare/verificare/comparare ale imaginilor faciale digitale . Va duce la imbunatatirea colectarii datelor/infirmatiilor si a instrumentelor de analiza a acestora in cadrul activitatilor informtiv-operative. Tot o urmare va fi extinderea cooperarii si a actiunilor de prevenire si combatere a formelor de criminalitate grava si terorism. ’’ se declara in caietul de sarcini al licitatiei.

Dataware Consulting se va ocupa de implementarea acestui program de recunoastere faciala. Va permite monitorizarea incidenteleor de securitate  indentoficate la nivelul infrastructurii cibernetice a institutiei.

Contractul a fost estimat la 4.779.008 milioane de lei, fara TVA.

Citeste si : ,,Atac cibernetic. Imagini cu pornografie infantila in timpul unei dezbateri online ’’

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.