De ce lipsesc stocurile de Euthyrox din farmacii ?

0
84
Euthyrox

Euthyrox este un medicament prescris pacientilor cu afectiuni tiroidiene. Acesta lipseste din farmacii de la inceputul anului , desi Ministerul Sanatatii declara contrar. Luna trecuta se astepta sa fie livrate in farmacii 140.000 de cutii de Euthyrox, insa pacientii se plang in continuare ca nu se gaseste.

,, Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale primeste in continuare sesizari de la pacienti, cum ca nu gasesc acest medicament in farmacii. In perioada ianuarie-februarie 2020 , consumul de levotiroxina a crescut cu 50%. Acest fapt a determinat agentia sa solicite companiei producatoare suplimentarea cantitatilor disponibile pentru piata romaneasca. ’’ , au declarat reprezentantii Agentiei Nationale a Medicamentului.

Stocuri de Euthyrox blocate in depozite

In luna aprilie, Ministerul Sanatatii a anuntat ca aproximativ 140.000 de cutii au ajuns in depozitul din Romania. Pe langa acestea , 54.240 de cutii erau deja distribuite.

Pacientii declara ca acest medicament lipseste din farmacii iar depozitele sunt pline.
,, Pana la reglarea pietei, este disponibil ACCU-THYROX 100 micrograme/5 ml solutie orala care contine aceeasi substanta activa, levotiroxina.’’ , a anuntat Agentia Nationala a Medicamentului.

Asociatiile de pacienti acuza distribuitorii ca pastreaza stocurile acestui medicament in depozite pentru a-l exporta la pret mai mare decat pretul din Romania.

Citeste si : ,,Remdesivir , tratamentul minune pentru COVID-19’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.