Remdesivir , tratamentul minune pentru COVID-19

0
122
One vial of the drug Remdesivir lies during a press conference about the start of a study with the Ebola drug Remdesivir in particularly severely ill patients at the University Hospital Eppendorf (UKE) in Hamburg, northern Germany on April 8, 2020, amidst the new coronavirus COVID-19 pandemic., Image: 513025895, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Ulrich Perrey / AFP / Profimedia

Remdesivir este medicament antiviral din clasa analogilor de nucleotide.1,5 milioane de flacoane vor ajunge in spitalele din SUA pentru tratarea pacientilor care sufera de coronavirus. Testele facute in SUA au demonstrat ca medicamentul Remdesivir accelereaza recuperarea bolnavilor de COVID-19.

S-a tratat singura de COVID-19

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, a declarat ca acest medicament nu se gaseste in farmacii. Se administreaza doar la spital, injectabil, nu sub forma de pastile. Totodata anunta populatia sa nu il achizitioneze de pe internet.

Rafila , informatii contradictorii despre Remdesivir

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie este de parere ca pentru moment nu s-au facut destule teste si ca trebuie luat in calcul factorul politic si economic care apare in recomandarea acestui medicament .

„Remdesivir este medicamentul care a fost aprobat in regim de urgenta de agentia americana FDA ca tratament etiologic pentru Covid-19. Este un antiviral, care inhiba replicarea virala, adica multiplicarea virusului. Practic, blocheaza o enzima a virusului ce permite replicarea acidului nucleic viral, ARN-polimeraza se numeste enzima respectiva. Acesta actioneaza prin blocarea acelei enzime.
Este un medicament dezvoltat cu ceva timp in urma, a fost incercat fara succes in tratamentul infectie cu virusul Ebola. A mai fost utilizat si in alte infectii produse de alte tipuri de coronavirus si acum este testat pentru introducerea ca terapie in infectia cu noul coronavirus”, a explicat Alexandru Rafila.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.