Pacientii oncologici sunt cei mai expusi in fata COVID-19

0
94
COVID-19
Intensive care unit at the Nuova Poliambulanza hospital for the Coronavirus Covid-19, doctors and nurses, healthcare workers and hospital workers with overalls and protection to prevent infection. Brescia, Italy on March 19, 2020. Photo by Filippo Venezia/IPA/ABACAPRESS.COM

Bolnavii de cancer din Romania sunt printre cei mai expusi in fata COVID-19 . In aceste momente , pacientii oncologici sunt externati din spitale si trimisi acasa. Lupta contra coronavirus , este o lupta contra cronometru. Sistemul de sanatate publica ia toate masurile de pregatire in fata pandemiei , incercand sa nu expuna bolnavii de cancer la riscul de infectie cu coronavirus.

Exista posibilitatea ca dupa pandemie, sa existe o crestere a ratei deceselor de cancer. Aceasta s-ar datora lipsei diagnosticarii si tratamentului intarziat.

Remdesivir , tratamentul minune pentru COVID-19

Conform unui studiu publicat de medicii de la University College London, decesele de cancer au putea creste cu pana la 50% in urmatoarele 12 luni.

,,Constatarile noastre demonstreaza un mare potential de consecinte neintentionate ale raspunsului la pandemia de COVID-19. I-ar putea afecta negativ pe pacientii cu cancer si alte probleme medicale’’, a declarat Alvina Lai, de la Institutul de informatica medicala al UCL. ,,Este vital ca acesti pacienti sa fie recunoscuti ca fiind vulnerabili si sa beneficieze de o ingrijire adecvata’’.
Directorul Institutului de informatica medicala al UCL declara ca vulnerabilitatea acestor pacienti poate fi fatala in contextul actual.
,,Impactul general al situatiei de urgenta cu COVID-19 asupra deceselor in randul pacientilor cu cancer ar putea fi substantial’’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.