Vesti proaste pentru vaperi – Administratia Trump a interzis toate capsulele aromate

0
106
Vesti proaste pentru vaperi - Administratia Trump a interzis toate capsulele aromate

Joi, Departamentul de Sanatate si Servicii Umane (HHS) a anuntat interzicerea la nivel national a capsulelor aromate care s-au simtit omniprezente in ultimii ani – o miscare dramatica care va fi totusi vazuta ca o mica victorie in cadrul comunitatii de vaperi dupa un an de lupte pentru a pastra cel putin o parte din produsele lor in magazine.

 

HHS dispune ca producatorii de sisteme electronice de livrare a nicotinei – inclusiv tigarete electronice si produse vaping – sa opreasca fabricarea, distributia si vanzarea acestor capsule in termen de 30 de zile, cu exceptia cazului in care incep un proces extins de cerere pentru autorizare si se asigura ca verificarea varstei este obligatorie in magazine si online.

 

Dar administratia Trump a creat, de asemenea, cateva exceptii notabile in cadrul politicii. Produsele cu aroma de mentol si tutun vor ramane disponibile pentru cumparare, iar sistemele cu rezervor deschis, dispozitivele favorizate in mare parte printre vaperii mai vechi nu vor fi scoase de pe piata.

 

Agentia a spus ca politica de punere in aplicare este in primul rand un raspuns la accentuarea fenomenului de vapat in randul adolescentilor si vizeaza produse aromate, pe baza de capsula, care sunt populare in randul tinerilor americani.

 

Pe langa interdictie, HHS intentioneaza sa ia masuri impotriva companiilor al caror marketing se adreseaza minorilor si sa continue noi initiative de educatie publica in scoli. De asemenea, administratia Trump a crescut recent varsta federala la care se poate cumpara tutun si produse de nicotina de la 18 la 21 de ani.

 

„Prin prioritizarea reglementarii celor mai des utilizate produse de catre copii, actiunea noastra de astazi urmareste sa ajunga la echilibrul sanatatii publice, mentinand tigarile electronice ca o potentiala metoda de a renunta la tutun pentru adultii care folosesc tutun combustibil, asigurand in acelasi timp ca aceste produse nu ofera o dependenta de nicotina pentru tineretul nostru “, a declarat Alex Azar, secretarul HHS, intr-o declaratie.

 

 

Unii din industria de vaping se asteptau la o interdictie si mai stricta. Toamna trecuta, presedintele Donald Trump a cerut Administratiei Alimentelor si Drogurilor (FDA) sa retraga toate capsulele aromate de la vanzare, in timp ce oamenii erau spitalizati pentru „boli legate de vaping”.

 

 

Rapoartele privind cresterea utilizarii vape adolescent in ultimii ani nu au facut decat sa agraveze opinia publica, chiar daca Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor au legat majoritatea cazurilor legate de vape la un agent de ingrosare gasit uneori in capsulele THC ilegale.

 

Miscarea federala probabil nu va avea mare efect asupra lui JUUL, gigantul vape care controleaza o portiune substantiala a pietei din SUA si a fost in mare masura invinovatita pentru ca a provocat ceea ce FDA a numit o „epidemie” in cadrul tineretului. Crizele de la organizatii anti-tutun, cum ar fi The Truth Initiative, au determinat compania sa scoata aproape toate capsulele sale aromate anul trecut, excluzand aromelor de tutun si mentol, un pas inapoi care reflecta practic abordarea federalilor. Alti producatori de capsule vor trebui sa isi ajusteze inventarul.

 

Cu toate acestea, persoanele interesate din industria vape si avocatii lor de reducere a prejudiciului stiu ca lupta nu s-a incheiat.

 

“Speram ca FDA isi va regandi abordarea generala a reglementarii produselor de tutun si va anunta o politica mai sensibila – una care reglementeaza produsele in functie de nivelul lor de risc”, a avertizat Michael Siegel, profesor de stiinte ale sanatatii comunitare la Universitatea Boston.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.