Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru abuz de putere si obstructie a unei anchete

0
94
Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru abuz de putere si obstructie a unei anchete

Presedintele Donald Trump a fost condamnat de Camera Reprezentantilor din SUA, devenind cel de-al treilea sef executiv american care a fost acuzat in mod oficial in conformitate cu remediul suprem al Constitutiei pentru infractiuni inalte.

 

Votul istoric s-a impartit de-a lungul partidelor miercuri seara, la fel cum a impartit natiunea, sub acuzatia ca cel de-al 45-lea presedinte a abuzat de puterea biroului sau, inscriind un guvern strain sa investigheze un rival politic inainte de alegerile din 2020. Camera a aprobat apoi o a doua acuzatie, ca a impiedicat Congresul in ancheta sa.

 

Articolele de actiune, echivalentul politic al unui rechizitoriu, merg acum la Senat pentru proces. Daca Donald Trump este achitat de camera condusa de republicani, asa cum era de asteptat, el ar trebui totusi sa candideze la realegere, purtand pata de indepartare permanenta asupra presedintiei sale intentionat perturbatoare.

 

Presedintele Camerei, Nancy Pelosi, a aruncat un pic de incertitudine in procesul de miercuri seara, refuzand sa spuna cand, sau chiar daca, va trimite acuzatiile la Senat. Trump a replicat joi ca Senatul ar trebui sa mearga inainte, iar democratii „ar pierde implicit”, dar procesul nu poate incepe pana la difuzarea articolelor.

 

„Presedintele este condamnat”, a declarat Pelosi dupa vot. Ea a numit-o „zi grozava pentru Constitutia Statelor Unite, una trista pentru America, ca activitatile nesabuite ale presedintelui ne-au impus sa introducem articole de actiune”.

 

Donald Trump, care a inceput miercuri sa-si manifeste mania la proceduri, si-a inclestat pumnii inaintea unei miting in Battle Creek, Michigan, laudandu-se cu „un sprijin extraordinar” in Partidul Republican si a spus: „Nu ma simt deloc condamnat.”

 

Voturile pentru rejudecare au fost 230-197-1 pentru prima acuzatie, 229-198-1 pentru a doua.

 

Democratii au condus votul de miercuri seara, incadrata in ceea ce multi au spus ca este datoria lor de a proteja Constitutia si de a mentine sistemul national de cecuri si solduri. Republicanii au fost alaturi de liderul partidului lor, care a testat frecvent limitele normelor civice. Trump a numit intreaga afacere o „vanatoare de vrajitoare”, o „farsa” si o „rusine” si, uneori, toate cele trei.

 

Procesul urmeaza sa inceapa in ianuarie la Senat, unde un vot de doua treimi este necesar pentru condamnare. In timp ce democratii aveau majoritatea in camera pentru a-l imputa pe Trump, republicanii controleaza Senatul si putini, daca exista, se asteapta sa se abata de la planurile de a-l achita pe presedinte inainte de votarea primara a statului din anul electoral.

 

Pelosi, candva reticenta in a-i conduce pe democrati intr-o actiune partizana, a obtinut ambele voturi inchise, riscand majoritatea si cuvantul de a urmari efortul de a incheia Camera sa.

 

Niciun republican nu a votat pentru actiune, iar democratii au avut parte doar de mici neintelegeri de partea lor. Votarea a fost efectuata manual cu buletine de vot, pentru a marca momentul.

 

La primul articol, despre abuzul de putere, doi democrati, Jeff Van Drew din New Jersey, care are in vedere schimbarea partidelor pentru a deveni republican, si Collin Peterson din Minnesota ai votat impotriva acuzarii lui Trump. In legatura cu cel de-al doilea articol, obstructia, cei doi si Reprezentantul de prim-rang Jared Golden din Maine au votat impotriva. Reprezentantul democratic Tulsi Gabbard din Hawaii, care candideaza pentru presedinte, a votat „prezent” pentru ambele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.