Alerta la Jilava.Un detinut este infectat cu COVID-19

0
74
Jilava

In urma unor teste efectuate la penitenciarul Jilava, judetul Ilfov, un detinut a fost confirmat astazi cu noul COVID-19.

Conform comunicatului ANP , detinutul confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus este extradat dintr-o tara terta. Pentru moment , acesta se afla in custodia Penitenciarului -Spital Bucuresti – Jilava si urmeaza sa fie supus unui nou test.

,,Persoana respectiva este asimptomatica, iar depunerea in locul de detinere s-a realizat conform procedurilor de izolare si monitorizare medicala. In continuare, se aplica recomandarile Directiei de Sanatate Publica Ilfov si metodologia de interventie adoptata de sistemul penitenciar romanesc in acest context epidemiologic.’’, mentioneaza ANP.

In sistemul penitenciar din Romania , primul caz de COVID-19 a fost descoperit la un politist de detinere , la Giurgiu. De la izbucnirea pandemiei , acesta este primul caz in care un detinut este infectat cu noul coronavirus.

Recent , ministrul Justitie, Catalin Predoiu a declarat ca reusita pentru care detinutii si personalul nu au fost contaminati, se datoreaza strategiei , planurilor de actiune si masurilor operative discutate din timp cu intreaga echipa de conducere ANP si MJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.