Animalul purtator de Covid-19 care poate transmite virusul la om

0
1613
animalul purtator de Covid

Nurca este animalul purtator de Covid-19 care poate transmite virusul la om. In 6 tari au fost raportate cazuri de Covid-19 la nurci. Animalele sunt purtatoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2.

Au fost raportate cazuri de Covid-19 la nurci in Danemarca, Olanda, Spania, Suedia, Italia si SUA. In Danemarca s-a luat decizia de a fi sacrificate 17 milioane de nurci.

NURCA – Animalul purtator de Covid-19 care poate transmite virusul la om

Un comunicat al OMS arata:

“Zilele trecute, Danemarca a decis sacrificarea a aproximativ 17 milioane de nurci, dupa ce s-a descoperit ca sunt purtatoare ale unei versiuni mutante de SARS-CoV-2 ce poate fi transmisa oamenilor. Pana acum, sase tari, si anume Danemarca, Olanda, Spania, Suedia, Italia si SUA au raportat cazuri de SARS-CoV-2 la fermele de nurci.”

Pe langa nurci, au fost descoperite mai multe animale care se pot infecta cu noul coronavirus. Cainii, pisicile, tigrii si leii care au intrat in contact cu oameni infectati cu virusul SARS-CoV-2 au fost testate pozitiv.

Specialistii studiaza in acest moment modul in care au devenit nurcile purtatoare de SARS-CoV-2 mutant, si cum pot transmite acestea virusul la om.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.