Hotararea nr. 52 din 05.11.2020 | Noi masuri aplicate la nivel national

0
1283
Hotararea nr. 52 din 05.11.2020

Hotararea nr 52 din 05.11.2020. Avand in vedere situatia actuala, au fost adoptate noi masuri care se vor aplica la nivel national.

Incepand cu data de 05.11.2020, se instituie obligatia purtarii mastii de protectie pentru toate persoanele care au depasit varsta de 5 ani in toate spatiile deschise si inchise. Aceasta masura se aplica indiferent de valoarea ratei de incidenta cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile. (din Art.1)

In acelasi timp, toti operatorii economici publici sau privati, respectiv toate institutiile publice au obligatia de a desfasura activitatile si programul de lucru in regim de telemunca sau munca la domiciliu. Exceptie de la aceasta regula fac institutiile unde nu este posibila desfasurarea activitatii in regim de telemunca sau munca la domiciliu. Acestea vor organiza programul de lucru, astfel incat, personalul sa fie impartit in cel putin 2 grupe care vor incepe, respectiv termina activitatea la diferenta de cel putin o ora. (din Art.2)

Hotararea CNSU nr. 52 din 05.11.2020 | Noi masuri aplicate la nivel national

Reguli impuse in localitatile cu valoarea ratei de incidenta cumulata in ultimele 14 zile depaseste 3/1000 locuitori

“Art. 3 (1) In localitatile/judetele unde valoarea ratei de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile depaseste 3/1.000 de locuitori, se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 22.00 – 06.00.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa in intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru urmatoarele motive:
a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta precum si pentru achizitionarea de medicamente.”

Reguli impuse in localitatile cu valoarea ratei de incidenta cumulata in ultimele 14 zile depaseste 6/1000 locuitori

“Art. 4 (1) La nivel national pentru toate localitatile unde rata de incidenta cumulata este egala sau mai mare cu 6/1.000 de locuitori se va institui masura carantinarii localitatii cu interzicerea deplasarii circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei.
(2) Procedura de instituire a masurii de carantina pentru localitatile prevazute la alin. (1) este cea reglementata prin Legea nr. 136/2020 republicata, privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic.
(3) Prin exceptie de prevederile alin. (1), circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa in intervalul orar 06.00 – 22.00 pentru urmatoarele motive:
a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;
c) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;
d) deplasarea pentru servicii de ingrijire personala;
e) deplasarea pentru servicii de alimentatie publica cu exceptia celor destinate activitatii desfasurate in restaurante si terase care presupun consumul acestora in incinta respectivelor spatii

(4) Prin exceptie de prevederile alin. (1), circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa in intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru urmatoarele motive:
a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta.”

Este necesara prezentarea, la cererea autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere care sa motiveze scopul deplasarii, o adeverinta eliberata de angajator sau legitimatia de serviciu.

Masurile sunt valabile 30 de zile incepand cu data de 05.11.2020. In cazul unui trend ascendent, se vor lua alte masuri pentru limitarea raspandirii virusului.

Gov.ro

Hotarare CNSU nr. 52 din 05.11.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.