Britanicii testeaza roboti pentru muncile agricole

1
24

Fermierii din Marea Britanie se confrunta cu lipsa fortei de munca , urmare a pandemiei de coronavirus si a Brexitului. Fermierii britanici vor incepe testele cu roboti. Acestea se vor desfasura la fermele care cultiva mere, afine, salata si brocoli.

Ca urmare a iesirii din Uniunea Europeana, Marea Britanie ar urma sa se confrunte cu un val de muncitori emigranti de-a lungul continentului. Culegerea recoltei din acest an  a fost un esec deoarece masurile de carantina impuse au restrictionat deplasarea muncitorilor sezonieri.

,, Aceasta situatie ar putea provoca probleme serioase pentru numeroase sectoare, precum culegerea de fructe si legume, ceea ce pe cale de consecinta va conduce la reducerea alimentelor disponibile in Marea Britanie, intr-un moment in care este mare nevoie de ele.’’ , a spus profesorul de tehnologie agricola la Universitatea din Lincoln, Simon Pearson.

Introducerea de roboti in muncile agricole va  impune modificarea fermelor , deoarece acestea au fost concepute pentru munca umana. De asemenea, implementarea noilor tehnologii va fi un proces de durata care va presupune costuri mult mai mari.

Vezi si : Romania nu indeplineste conditiile necesare pentru aderarea la moneda Euro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.