CCR declara neconstitutionale amenzile pentru incalcarea starii de urgenta

0
77
CCR

Aproximativ 300.000 de amenzi in valoare de 600 de milioane de lei date de catre politisti pentru nerespectarea starii de urgenta , pot fi contestate in instanta.
Decizia judecatorilor CCR priveste amenzile date de catre politisti , abuziv. Acestia declara ca politistii nu au precizat prin texte  legale faptele si conditiile , considerandu-le generale.
Initial , contraventiile erau intre 1.000 si 10.000 de lei. Incepand cu luna martie autoritatile au anuntat marirea amenzilor intre 2.000 si 20.000 de lei.

Curtea Constitutionala ( CCR ) a admis sesizarea Avocatului Poporului. 

O amenda poate fi contestata in termen de 15 zile in fata unui judecator. Vor fi permise contestatiile si dupa data de 15 mai ,datorita activitatii restranse a instantelor.

,, Probabil ca cetatenii vor contesta sanctiunile pentru ca ele sunt intr-un cuantum mai ridicat decat alte amenzi . Va dati seama ca pentru fiecare om o suma de 2.000 de lei insemna o lovitura destul de importanta. ’’, declara Gabriela Scutea.

Ministrul Afacerilor Interne , Marcel Vela , a declar ca stie despre abuzurile facute de catre politisti si ca acestia vor fi evaluati profesional si disciplinar.
,,Ca ele se fac este un lucru evident , entru ca sunt foarte multi oameni care au facut doar sase luni scoala de politie si acum sunt pe teren. Am avut nevoie de adre sa acoperim toate misiunile. Cei care au facut abuzuri sau au gresit vor fi evaluati disciplinar si profesional’’, a declarat Vela.

Citeste si : ,, Cercetatorii de la Oxford: Pana in luna iunie vaccinul ar putea da rezultate’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.