Cercetatorii de la Oxford: Pana in luna iunie vaccinul ar putea da rezultate

0
88
luna iunie vaccinul

Cercetatorii de la Oxford: Pana in luna iunie vaccinul ar putea da rezultate. Cercetatorii britanici care lucreaza la dezvoltarea unui vaccin impotriva COVID-19 spera ca acesta sa dea rezultate favorabile in luna iunie.

John Bell, Profesor Regius al Facultatii de Medicina in cadrul Universitatii Oxford: “Pe zi ce trece, probabilitatea de succes creste.” Acesta a declarat faptul ca rezultatele sunt multumitoare.

Cercetatorii spera ca faza a doua a studiilor sa le ofere destul de multe date pentru a putea dovedi eficienta vaccinului, pana la inceputul lunii iunie.

Pana in prezent, sunt 3,449,986 cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus. Sunt si 244,239 decese confirmate. 1,101,375 persoane au fost vindecate. Un vaccin eficient ar putea fi sfarsitul acestei pandemii.

Romania se afla pe locul 34 in lume, imediat dupa Polonia, cu 13,163 cazuri confirmate. 4,869 persoane s-au vindecat. Desi numarul de decese legate de coronavirus din Romania este mic fata de alte tari (790), situatia este ingrijoratoare si aici.

Afla cand se vor deschide scolile si universitatile in Romania

Cercetatorii de la Universitatea Oxford lupta cu toate puterile, intr-un ritm alert, pentru finalizarea procesului de realizare a unui vaccin eficient impotriva noului coronavirus.

Acestia evalueaza orice posibil efect al vaccinului. Ne asigura de faptul ca sunt “foarte atenti”. Vaccinul nu va fi pus in folosinta, pana cand nu vor stii cu exactitate daca acesta este eficient. Se iau in calcul si posibilele efecte adverse.

John Bell, Profesor Regius al Facultatii de Medicina, a declarat ca este o problema importanta pentru ei. Grabirea procesului de realizare a vaccinului este o prioritate, insa vor avea grija sa respecte fiecare pas in dezvoltarea acestuia. Vaccinul trebuie sa fie sigur si eficient. Pentru asta trebuie respectate toate masurile de siguranta.

John Bell spune grupul de cercetare Oxford doreste ca vaccinul sa poata fi accesibil la scara larga, daca se dovedeste a fi eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.