Viespi ucigase asiatice vazute pe teritoriul Americii

0
69
Viespi ucigase

Viespile ucigase asiatice ajung sa masoare si 5 centimetri lungime. Acul acestor insecte este suficient de lung incat poate penetra costumele de protectie purtate in mod normal de apicultori.
Au fost vazute pentru prima data in luna decembrie, in statul Washington. Dupa iesirea din hibernare , acestea au devenit active si incep sa isi construiasca ciburi.

Departamentul de Agricultura al statului Washington a inceput vanatoarea acestora , dupa ce localnicii le-au confirmat prezenta in mai multe locuri.

Soarta populatiilor locale de albine depinde de exterminarea viespilor ucigase

Populatii intregi de albine au fost gasite cu capul smuls. Prima viespe gigant a fost observata pe veranda unui localnic , moarta. S-a cerut parerea specialistilor si , din nefericire , acestia au confirmat ca este vorba despre viespea asiatica.

Doctorul Chris Looney a declarat ca daca nu se va reusi exterminarea totala a acestora in 2 ani , nu se va mai reusi niciodata.
In Japonia , aceste viespi ucid in medie 40-50 de localnici. Urmare a intepaturii , apar complicatii ca necroza localizata, insuficienta respiratorie, insuficienta renala,leziuni hepatice si cheaguri de sange. Specialistii anunta ca perioada in care acestea ataca mai mult este finalul verii.
Departamentul pentru Agricultura din SUA a anuntat populatia sa nu incerce sa le ucida si sa cheme in ajutor autoritatile. Acestia au nevoie sa creeze o harta a raspandirii acestora .

 

Citeste si : ,,Stare de urgenta in Puerto Rico. Cutremurul cu magnitudinea de 5,5 grade a facut pagube semnificative’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.