Stare de urgenta in Puerto Rico. Cutremurul cu magnitudinea de 5,5 grade a facut pagube semnificative

0
65
Puert Rico

Seismul din Puerto Rico s-a produs in apropiere de orasele Guanica si Guayanilla. Aceasta zona a mai fost afectata in ianuarie , cand un cutremur de 6,4 grade a facut pagube de peste 1 milion de dolari.

Autoritatea pentru Energie Electrica a anuntat ca centrala EcoElectrica nu mai produce curent momentan. Echipajele lucreaza la restaurarea serviciilor.

,,Subliniem importanta de a pastra calmul si indemnam pe toata lumea sa foloseasca masti atunci cand ies in afara casei’’ , a declarat guvernatorul din Puerto Rico , Wanda Vazquez Garced.
Pentru moment nu se cunoaste informatia careia ar exista victime. Mai multe cladiri au fost afectate , balcoanele acestora prabusindu-se.

Puerto Rico

Cutremurul a izbucnit in conditiile in care portoricanii era rugati sa stea la domiciliu , urmare a pandemiei de coronavirus. Guvernatorul a anuntat ca sunt echipaje de salvare in toate zonele afectate.
Locuintele a aproximativ 50 de familii au fost afectate major , momentan cautandu-se solutii pentru adapostirea acestora. Datorita ingrijorarii cu privire la coronavirus , Vasquez a mai anuntat ca le este interzis localnicilor din alte regiuni sa vina in zona afectata pentru a ajuta si a distribui mancare.

Primarul din Ponce , Mayita Melendez, a postat pe Tweeter imagini cu pagubele. Aceasta a indemnat populatia sa evite deplasarile , pana cand o sa fie toata lumea in siguranta.

 

Citeste si : ,,Vedeta din „Game of Thrones”, Hafthor Bjornsson , stabileste un nou record’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.