Scolile si Universitatile se vor redeschide in septembrie!

0
329
scolile si universitatile se vor redeschide

Cazurile de pacienti infectati cu noul coronavirus sunt in crestere. Reintoarcerea elevilor la scoala reprezinta un risc major. Atat sanatatea lor, cat si a profesorilor, respectiv familiilor poate fi pusa in pericol. De aceea, s-a hotarat ca scolile si universitatile se vor redeschide in septembrie, odata cu noul an scolar.

Majoritatea tarilor din toata lumea nu doresc redeschiderea scolilor pana in septembrie 2020. Intr-o provincie din Franta s-a deschis, experimental scoala. Dupa cateva zile unii profesori au ajuns la terapie intensiva iar zeci de elevi au fost testati pozitiv.

Klaus Iohannis: “s-a decis, astazi, ca pentru majoritatea elevilor in acest an scolar, gradinitele, scolile si universitatile sa nu se mai redeschida.Deci nu se va intoarce elevul, studentul, fizic, la cursuri“.

Orele si cursurile se vor continua in mediul online. Anul scolar se va incheia pe 12 iunie. Notele acumulate in aceasta perioada vor decide mediile cu care elevii vor incheia anul scolar. Se pot realiza si evaluari suplimentare, in cazuri speciale.

Anul scolar 2019-2020 se va incheia pe 12 iunie cu mediile si situatiile puse la punct. Nu se va ingheta anul de studiu.

Exceptii:

Elevii din clasele terminale “vor putea reveni la scoala dupa 2 iunie, intre 2 si 12 iunie, pentru a se pregati pentru examenele nationale“, a declarat Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Normele de distantare sociala trebuie respectate in aceasta situatie. Numarul de elevi prezenti la ore nu trebuie sa depaseasca 10 persoane intr-o singura clasa. Programul nu va depasi 3 ore.

Examenele nationale se vor sustine normal, cu respectarea normelor impuse in aceasta perioada.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.