Ce pica la BAC? Examenul de Bacalaureat 2020

1
2819
ce pica la bac

In mai putin de 12 ore, elevii absolventi de liceu vor sustine Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie 2020. Una dintre intrebarile care ii framanta pe tinerii absolventi este Ce pica la BAC?

Chiar daca vorbim despre elevii constiinciosi care si-au dedicat o mare parte din timp invatatului, chiar daca vorbim despre cei mai putin silitori, aceasta intrebare ( Ce pica la BAC?) este pe buzele fiecaruia dintre ei. Intrebarea este simpla, insa raspunsul il putem afla doar dupa terminarea probei.

Nu este prima oara cand elevii cauta raspunsul la aceasta intrebare inaintea examenului. Anul trecut, o simpla coincidenta a creat controverse la nivel national. S-a stiut cu o seara inainte ce subiecte vor pica la examenul de bacalaureat la proba scrisa Limba si literatura romana, sau a fost vorba despre o simpla coincidenta?

Examen bacalaureat prima sesiune 2019 (subiectul al III-lea)

  • profil real: “Redacteaza un eseu de minimum 400 de cuvinte, in care sa prezinti particularitati ale unui text poetic studiat, apartinand lui George Bacovia sau lui Lucian Blaga.”;

ce pica la bac

  • profil umanist: ” Redacteaza un eseu de minimum 400 de cuvinte, in care sa prezinti particularitati ale unui text poetic studiat, apartinand lui Tudor Arghezi sau lui Ion Barbu.”.

ce pica la bac

Inainte de examenul de bacalaureat, in anul 2019, pe Wikipedia a aparut in dreptul celor doua opere cate un zvon, conform caruia: Plumb(George Bacovia) “pica la real” si Testament(Tudor Arghezi) “pica la uman”.

Simple coincidente? S-au stiut subiectele inaintea examenului?

Ce pica la BAC 2020?

Anul acesta, pe Wikipedia, a aparut pentru cateva minute, urmatoarea descriere:

ion liviu rebreanu

Putem presupune ca acesta este doar rezultatul unei farse. Tinand cont de intamplarea de anul trecut, putem spune ca oricine s-ar putea gandi la o astfel de “gluma”.

Alte teorii ale candidatilor legate de subiectul al III-lea , proba scrisa la limba si literatura romana BAC 2020 

  •  “Avand in vedere ca opera Ion a fost publicata in 1920, iar noi ne aflam in 2020, putem presupune ca vom avea de realizat un comentariu legat de aceasta opera. Au trecut fix 100 de ani de la publicarea acesteia. “
  • “Trebuie sa fie epic, nu a mai picat de mult!”
  • “Nu mai pica poezia! A picat de doua ori in ultimii 2 ani! Nu este posibil sa mai pice si acum! Care ar fi sansele?”
  • “A tot picat poezie. Nu are cum!”
  • “La real va pica un subiect legat de o opera epica. Trebuie sa fie mai simplu decat la uman!” etc.

Teorii sunt multe. Care este, de fapt, adevarul?

BAC 2020 – Descarca modelul de cerere pentru contestatii aici! 

Ce pica la BAC 2020?

Adevarul este ca inainte de fiecare proba sunt propuse mai multe subiecte pentru bacalaureat. In dimineata dinaintea probei va fi extras cate un subiect. Fiecare centru de examinare va primi subiectul fix inainte de inceperea probei.

Oricat de des a picat un anumit subiect la examenul de bacalaureat de-a lungul anilor, probabilitatea ca acesta sa apara in 2020 este la fel de mare ca in anii trecuti. Putem spune ca daca nu ai invatat tot ce trebuia, bacalaureatul este un simplu joc de noroc.

Nimeni nu iti poate spune, deci, care va fi subiectul extras pentru partea a III a de la examenul de bacalaureat, proba scrisa limba si literatura romana!

Sfatul 24h : Invata tot pentru a scapa de emotia acestei intrebari: ” Ce pica la BAC?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.