Chitara lui Kurt Cobain vanduta la licitatie cu 6 milioane de dolari

0
93
Kurt Cobain

La sesiunea de vanzari organizata in Beverly Hills (California), chitara folosita de Kurt Cobain la inregistrarile celebrului concert ,,Unplugged’’ al formatiei Nirvana, in 1993, a fost vanduta cu 6 milioane de dolari. Chitara a fost vanduta impreuna cu carcasa, personalizata.

In cadrul unei licitatii organizate de Julien’s Auctions, in octombrie 2019, puloverul verde masliniu purtat de Kurt Cobain purtat in timpul aceluiasi concert ,,Unplugged’’, a fost vandut cu 334.000 de dolari.

Celine Dion amana concertul de la Arena Nationala

Suma record pentru o chitara a fost platita de antreprenorul australian Peter Freedman, fondator al Rode Microphones, potrivit unui comunicat dat de casa Julien’s.

Chitara lui Kurt Cobain este un model rar, D-18E, fabricat de Martin, lutier american, in 302 exemplare, acesta fiind din 1959.

Freedman a anuntat ca incasarile aduse din expozitiile unde va prezenta chitara folosita de Cobain vor merge catre actiuni caritabile care sa sustina lumea spectacolului.

Nirvana este unul dintre cele mai marcante grupuri rock din anii 1990. Acesta a impus miscarea grunge. ,,Unplugged’’ a fost inregistrat pe 18 noiembrie 1993 la New York si a reprezentat apogeul Nirvana.

In noiembrie 1994 s-a impus albumul ,,Unplugged’’ pe primul loc , insa Kurt Cobain nu a apucat sa se bucure de acest succes. Era depresiv si dependent de droguri si s-a sinucis pe 5 aprilie 1994.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.