Cele mai uimitoare cladiri din lume

1
410
cele mai uimitoare cladiri

Cele mai uimitoare cladiri din lume se diferentiaza prin stilul arhitectural. Fie ca este vorba despre primele locuinte construite de omul primitiv sau de structurile monumentale moderne, arhitectura are stiluri cu diverse forme, in functie de spatiul geografic si perioada istorica respectiva.

Top 10 cele mai frumoase plaje din lume 2020

De la arhitectura clasica la cea contemporana, cele mai cunoscute stiluri arhitecturale sunt: Arhitectura clasica, Stilul romanic, Arhitectura gotica, Arhitectura renascentista, Baroc, Rococo, Neoclasicism, Art Nouveau, Modernism, Postmodernism, Art Deco.

Mai jos, va vom prezenta o serie de cladiri care surprind prin desingnul indraznet si inovator. Multe dintre acestea au necesitat eforturi mari de inginerie si arhitectura, iar la final reusesc sa uimeasca o lume intreaga.

Cele mai uimitoare cladiri din lume

CCTV din Beijing (China)

Este sediul Televiziunii Centrale din China. Acesta se afla pozitionat in cartierul de afaceri din Beijing. Are o inaltime de 234 de metri.

 

Turnurile Cobra (Kuweit)

Kuwait Cobra Tower sau Burj Cobra inca se afla in faza de constructie. Lifturile vor urca sub forma de spirala si va fi folosit un sistem bazat pe aer comprimat utilizand tuburi pneumatice.

Casa stramba (Sopot, Polonia)

A fost construita in anul 2004 si este inspirata din benzile desenate ale lui Jan Marcin Szancer si Per Dahlberg. In incinta ei functioneaza un centru comercial, un restaurant cu terasa, o sala de jocuri si sediul radioului Muzyka Fakty FM.

Templul Lotus (Delhi, India)

Constructia a fost finalizata in anul 1986 si este dedicata religiei Baha’i, un cult care studiaza toate celelalte religii si indeamna la unitatea si egalitatea tuturor oamenilor. Se bucura de prezenta in Cartea Recordurilor Guinness si are dedicate emisiuni filatelice si lucrari stiintifice.

Biblioteca Nationala (Minsk, Belarus)

cladiri

A fost infiintata prin decret in anul 1922. Este conceputa sub forma unui diamant si este compusa din 23 de etaje. Cladirea este acoperita de panouri de sticla care in timpul zilei scanteiaza asemenea unui diamant cu 24 de fatete.

Kunsthaus (Graz, Austria)

cladiri uimitoare

Kunsthaus sau Muzeul de Arta din Graz a fost construit in anul 2003. Acopera expozitii specializate in arta contemporana a anilor 60′.

Casa Wonderworks (Pigeon Forge, Tennessee)

Este un centru de divertisment care se axeaza pe expozitiile stiintifice. In timpul turului, oaspetii au parte de o serie de activitati dar si de multe locuri pe care le exploreaza.

La Pedrera (Barcelona, Spania)

cladiri uimitoare

Din anul 1984 figureaza pe lista de locuri in patrimoniul mondial UNESCO. Fatada prezinta anumite ondulari, de unde vine si numele, care se traduce prin ,,loc de unde se extrage piatra. ”

Atomium (Bruxelles, Belgia)

cele mai uimitoare cladiri

Are o inaltime de 102 metri. Tuburile care unesc sferele includ scari rulante si un lift. In sfera de sus este un restaurant care are vedere panoramica la Bruxelles. Celelalte 5 sfere contin sali de expozitie si alte spatii publice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.