Coronavirus a dezvoltat mutatii – Oamenii de stiinta au gasit o a doua tulpina

0
154
Coronavirus a dezvoltat mutatii - Oamenii de stiinta au gasit o a doua tulpina

In timp ce oficialii din domeniul sanatatii se lupta pentru a opri focarul de coronavirus, cercetatorii din China spun ca cercetarile preliminare arata ca virusul COVID-19 a dezvoltat mutatii si exista acum cel putin doua tipuri de virus.

 

Una dintre acestea, tulpina mai agresiva, a infectat 70% dintre persoanele testate, in timp ce o tulpina mai putin agresiva a fost legata de restul, potrivit medicilor de la Scoala de Stiinte ale Vietii de la Universitatea Peking si Institutul Pasteur din Shanghai.

 

Oamenii de stiinta au numit tulpina agresiva „tip L” si versiunea mai putin raspandita „tip S”. Tulpina de tip L a fost vazuta mai frecvent in Wuhan, unde a inceput focarul, dar cercetatorii remarca ca frecventa infectiei a scazut. De asemenea, acestia au avertizat ca datele pe care le-au avut la dispozitie pentru studiu au fost „foarte limitate” si ca au fost necesare monitorizari pentru a intelege evolutia COVID-19.

 

„In timp ce tipul L a fost mai raspandit in primele etape ale focarului din Wuhan, frecventa tipului L a scazut dupa inceputul lunii ianuarie 2020”, au scris ei. „Interventia umana poate sa fi pus o presiune selectiva mai severa asupra tipului L, care ar putea fi mai agresiv si sa se raspandeasca mai rapid.”

 

Cercetatorii spun ca diferitele tulpini au fost cauzate probabil printr-o mutatie a versiunii ancestrale a virusului. Si asta ar putea insemna ca pot aparea mai multe. Ei au indemnat comunitatea stiintifica sa se alature pentru a lupta si a contine focarul.

 

„Aceste descoperiri sustin cu tarie o nevoie urgenta de studii ulterioare, complete, care combina date genomice, date epidemiologice si inregistrari grafice ale simptomelor clinice ale pacientilor cu boala coronavirus 2019 (COVID-19)”, au scris ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.