Coronavirus reapare la pacientii externati, ridicand probleme in lupta de a-l contine

0
116
Coronavirus reapare la pacientii externati, ridicand probleme in lupta de a-l contine

Un numar tot mai mare de pacienti cu coronavirus externati in China si in alte parti sunt testeati pozitiv dupa recuperare, uneori saptamani dupa ce au fost lasati sa paraseasca spitalul, ceea ce ar putea ingreuna epidemia.

 

Miercuri, guvernul prefectural de la Osaka din Japonia a declarat ca o femeie care lucreaza ca ghid turistic a fost testata pozitiv pentru coronavirus pentru a doua oara. Acest lucru a urmat rapoartelor din China conform carora pacienti externati din spital au fost testati pozitiv dupa externare.

 

Un oficial al Comisiei Nationale de Sanatate din China a declarat vineri ca astfel de pacienti nu sunt infectiosi.

 

Expertii spun ca exista mai multe moduri in care pacientii externati ar putea sa se imbolnaveasca de virus. Pacientii convalescenti s-ar putea sa nu creeze suficienti anticorpi pentru a dezvolta imunitate la SARS-CoV-2 si sunt infectati din nou. De asemenea, virusul ar putea fi „bifazic”, ceea ce inseamna ca este latent inainte de a crea noi simptome.

 

Dar unele dintre primele cazuri de „reinfectionare” din China au fost atribuite discrepantelor testarilori.

 

Pe 21 februarie, un pacient externat in orasul Chengdu din sud-vestul Chinei a fost readmis la 10 zile dupa ce a fost externat cand un test de urmarire a revenit pozitiv.

 

Lei Xuezhong, directorul adjunct al centrului de boli infectioase de la Spitalul West China, a declarat pentru People’s Daily ca spitalele testau probe de nas si gat atunci cand au decis daca pacientii ar trebui externati, dar noi teste au gasit virusul in tractul respirator inferior.

 

Paul Hunter, profesor de medicina la Universitatea britanica din East Anglia, care a urmarit indeaproape focarul, a declarat pentru Reuters ca, desi pacienta din Osaka ar fi putut recidiva, este posibil ca virusul sa fie in continuare eliberat in sistemul ei inca de la prima infectie si nu a fost testata corect inainte de a fi externata.

 

Femeia a testat pentru prima data pozitiv la sfarsitul lunii ianuarie si a fost externata din spital la 1 februarie, determinand unii experti sa speculeze ca ar fi bifazic, cum ar fi antraxul.

 

Un studiu al Jurnalului Asociatiei Medicale Americane efectuat pe patru cadre medicale infectate tratate la Wuhan, epicentrul epidemiei, a spus ca este probabil ca unii pacienti recuperati sa ramana transportatori chiar si dupa indeplinirea criteriilor de externare.

 

In China, de exemplu, pacientii trebuie sa testeze negativ, sa nu prezinte simptome si sa nu aiba anomalii la razele X inainte de a fi externati.

 

Allen Cheng, profesor de epidemiologie pentru boli infectioase la Universitatea Monash din Melbourne, a spus ca nu este clar daca pacientii au fost re-infectati sau au ramas „persistent pozitivi” dupa disparitia simptomelor lor. Dar el a spus ca detaliile cazului din Japonia sugereaza ca pacientul fusese reinfectat.

 

Song Tie, vice-director al centrului local de control al bolilor din sudul Chinei, provincia provinciei Guangdong, a declarat miercuri la o informare a presei ca 14% dintre pacientii descarcati din provincie s-au testat din nou pozitiv si s-au intors la spitale pentru observare.

 

El a spus ca un semn bun este ca niciunul dintre acesti pacienti nu pare sa fi infectat pe nimeni altcineva.

 

“Din aceasta intelegere … dupa ce cineva a fost infectat de acest tip de virus, el va produce anticorpi si dupa ce acesti anticorpi sunt produsi, nu va fi contagios”, a spus el.

 

In mod normal, pacientii convalescenti vor dezvolta anticorpi specifici care ii vor face imun la virusul care i-a infectat, dar reinfectiunea nu este imposibila, a spus Adam Kamradt-Scott, specialist in boli infectioase la Universitatea din Sydney.

 

„In majoritatea cazurilor, deoarece corpul lor a dezvoltat un raspuns imun la prima infectie, a doua infectie este de obicei mai putin severa”, a spus Kamradt-Scott.

 

Alti experti au ridicat, de asemenea, posibilitatea „imbunatatirii dependente de anticorpi”, ceea ce inseamna ca expunerea la virusuri poate face pacientii mai expusi riscului de infectii suplimentare si simptome mai grave.

 

China a externat pana in prezent 36,117 de pacienti, potrivit datelor Comisiei Nationale de Sanatate, lansate vineri, ceea ce reprezinta aproape 46% din totalul cazurilor de pe continentul chinez. Daca rata de 14% a reinfectiei este exacta si ramane consecventa, ar putea prezenta un risc mai larg pentru sanatate.

 

„As spune ca este mai putin despre daca este posibil ca re-infectia sa apara decat cat de des apare”, a spus Cheng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.