Focarul de coronavirus continua sa creasca – Peste 28.000 de infectati si 563 de morti la ora actuala

0
94
Focarul de coronavirus continua sa creasca - Peste 28.000 de infectati si 563 de morti la ora actuala

Numarul de decese si numarul de persoane infectate de coronavirusul Wuhan continua sa creasca, fara semne de incetinire, in ciuda metodelor severe de carantina si de control al populatiei in China centrala.

 

Numarul de cazuri confirmate la nivel global s-a situat la 28.256 de joi dimineata, cu peste 28.000 dintre cele din China. Numarul de cazuri in China a crescut cu 3.694, sau 15%, in ziua precedenta. Pana in prezent, au fost 563 de decese, toate in China, cu exceptia a doua cazuri, unul in Filipine si unul in Hong Kong.

 

Doi nou-nascuti din Wuhan,China, au fost infectati cu coronavirus, potrivit postului de televiziune chinez CCTV. Cel mai mic copil a fost diagnosticat la doar 30 de ore.

 

Mama bebelusului a fost, de asemenea, infectata cu virusul, iar CCTV a sugerat ca „poate exista o transmitere mama-copil”, unde mama transmite virusul in utero.

 

Hong Kong a anuntat o carantina obligatorie de 14 zile pentru toate persoanele care intra in orasul semi-autonom din continentul chinez, inclusiv rezidentii. Mutarea vine dupa ce trei treceri de frontiera au fost inchise pentru a incerca sa contina virusul.

 

“Este de asteptat ca aceasta masura sa reduca si mai mult fluxul transfrontalier de persoane intre Hong Kong si China Continentala, reducand astfel riscul de transmitere si raspandire a bolii in comunitate”, a declarat autoritatea de sanatate a orasului.

 

Vorbind miercuri, liderul orasului, Carrie Lam, a spus ca „observa o tendinta de inrautatire a focarului”, deoarece numarul de cazuri confirmate a crescut la 21. Cel putin trei dintre aceste cazuri nu au calatorit in afara Hong Kong-ului in perioada de incubatie, care sugereaza ca ar putea avea loc o transmitere in comunitate, a spus Lam.

 

Autoritatile spitalului au solicitat muncitorilor sa revina la munca joi, deoarece numarul de cazuri din oras continua sa creasca. Cel putin 7.000 de angajati din domeniul sanatatii au iesit in aceasta saptamana in strada cerand inchiderea completa a frontierei cu China si echipament suplimentar pentru lucratorii din domeniul sanatatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.