Cotatiile petrolului sunt din nou in scadere

0
47

Pretul petrolului isi continua evolutia negativa ca urmare a noilor cazuri aparute de coronavirus in China si Statele Unite. Noile focare de imbolnaviri ar putea incetini redresarea cererii de carburanti, conform Reuters.

Cotatiile petrolului Brent sunt in scadere cu 3,25%, la 37,47 dolari pe baril.  De asemenea , contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) sunt tranzactionate in scadere cu 4,77%.

,, Refacerea cererii de petrol va fi un proces de lunga durata si un nou val de cazuri va spori cu siguranta ingrijorarile ca redresarea cererii va dura mai mult decat s-a crezut initial. ’’ , au declarat analisti ai ING.

In cadrul OPEC+, Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol si aliatii sai au redus livrarile de petrol la nivel mondial cu 9,7 milioane de barili pe zi.

La inceputul lunii iunie, acestia au convenit la prelungirea masurilor timp de o luna, pana la sfarsitul lunii iulie.

Urmare a cresterii numarului de imbolnavirii de Covid-19 in SUA , saptamana trecuta s-au inregistrat primele scaderi ale preturilor petrolului, de aproximativ 8%. Doar sambata au fost inregistrate 25.000 de noi cazuri , mai multe state anuntand noi infectii si spitalizari.

Productia industriala din China a crescut in luna mai , insa avansul a fost sub asteptari. Astfel , a doua mare economie a lumii are probleme sa revina la activitatile normale dupa pandemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.