SUA intra in criza nationala

1
36

SUA intra in criza nationala dupa ce in peste 30 de orase mari au avut loc confruntari violente intre manifestanti. Dupa decesul lui George Floyd , un alt politist din Jacksonville a fost injunghiat in gat de catre un protestatar si a fost transportat de urgenta la spital.

La New York, Washington, Detroit, Los Angeles, Atlanta, Chicago, Denver, Houston, Louisville, Phoenix si Memphis fortele de ordine au intervenit inclusiv cu gaze lacrimogene si gloante de cauciuc.

Dupa instituirea starii de asediu, 25 de orase au interzis circulatia pe timpul noptii iar numeroase state au cerut interventia cat mai rapida a Garzii Nationale.

CNN a declarat ca la New York o masina de politie a fost filmata in timp ce intra in plin in multimea de manifestanti.

,,Decizia este una fara precedent in utimii 164 de ani, dar situatia din orasul Minneapolis nu mai are nicio legatura cu omorarea lui George Floyd, ci cu atacarea societatii civile, inocularea fricii si perturbarea marilor noastre orase. ’’ , a declarat guvernatorul din Minnesota , stat in care a fost omorat George Floyd.

Protestele iau amploare in SUA unde autovehiculele Serviciilor Secrete care pazeau Casa Alba au fost vandalizate de catre manifestanti iar la Los Angeles, Chicago, New York si Miami au fost incendiate inclusiv masini ale politiei.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.